in

“Napao bi Aljasku kada bi SAD bile dovoljno slabe”

“Napao bi Aljasku kada bi SAD bile dovoljno slabe”

BIVŠI ukrajinski svetski šampion u boksu Vladimir Kličko (47) izjavio je za Bild povodom intervjua američkog novinara Takera Karlsona sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, da bi Rusija napala Aljasku, da su Sjedinjene Američke Države dovoljno slabe.

Foto printskrin Taker Karlson netvork

– Video sam intervju. Putin želi da vrati istoriju i prepiše je. Da su SAD dovoljno slabe, Putin bi takođe želeo da napadne državu Aljasku i imao bi razlog za to: Aljaska je nekada bila deo Rusije. To će verovatno morati da se vrati Rusiji. Putinova Rusija je zla. Ako Ukrajina padne, mi nećemo biti poslednja zemlja koja će postati žrtva ruske invazije – upozorio je Kličko i dodao da Nemačka takođe često zaboravlja da je Istok bio deo sovjetske imperije.

On je istakao da je ruska propaganda istrajna u laži, što se može videti u masovnim medijima koje sponzoriše ruska država, ne samo u Rusiji već i u inostranstvu.

– To se, nažalost, može videti i u Nemačkoj, u Evropi, u SAD, to je rat ne samo sa dronovima, već i u medijima. Mediji su jedno od najopasnijih i najjačih oružja koje postoji – zaključio je Kličko, čiji je brat Vitalij, takođe višestruki svetski šampion u boksu, aktuelni gradonačelnik Kijeva.

BONUS VIDEO:

Zora Dobričanin Nikodinović za “Novosti” I JA SAM ZA TO DA SE OSUDE UBICE SLAVKA ĆURUVIJE


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije