in

Nakon Sirije i Iraka, na udaru još jedna zemlja

Nakon Sirije i Iraka, na udaru još jedna zemlja

NAKON udara na Irak i Siriju, SAD su započele nove udare na mete Huta u Jemenu, javlja agencija Rojters. AP prenosi da je u napadima uključena i Velika Britanija.

FOTO: AP/Tanjug

Sjedinjene Države i Britanija su u subotu pogodile najmanje 30 meta Huti u Jemenu u drugom talasu napada koji je trebalo da dodatno onesposobi grupe koje podržava Iran i koje su nemilosrdno napale američke i međunarodne interese nakon rata između Izraela i Hamasa, rekli su američki zvaničnici Asošijejted Presu.

Najnovije udare protiv Huta izveli su brodovi i borbeni avioni. Udari su usledili nakon vazdušnog napada u Iraku i Siriji u petak koji je bio usmeren na druge milicije koje podržava Iran i Iransku revolucionarnu gardu u znak odmazde za napad dronom u kojem su prošlog vikenda ubijena tri američka vojnika u Jordanu.

SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo izvele su napade na ciljeve Huta u Jemenu sa vazdušnih i površinskih platformi – uključujući F/A-18 – na najmanje 30 ciljeva na 10 lokacija”, prema zvaničnicima, prenosi Si-en-en.

Prema rečima jednog zvaničnika, mete uključuju komandu i kontrolu, podzemno skladište oružja, kao i drugo oružje koje koriste pobunjenici koje podržava Iran za gađanje međunarodnih brodskih puteva.

U međuvremenu je agencija AFP prenela, pozivajući se na medije Huta, da je jemenska prestonica Sana pod napadom.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije