in

Moskva neće dopustiti degeneraciju nacije, evo zbog čega

Moskva neće dopustiti degeneraciju nacije, evo zbog čega

POLITIKA Zapada koji lobira za transrodnu tranziciju i zakonodavno pojednostavljenje procedure promene pola je put ka degeneraciji njihovih nacija, izjavio je predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.

Foto: Piksabej

– Politika Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država i Britanije koje lobiraju za ubrzanu transrodnu tranziciju, kao i zakonsko pojednostavljenje procedure promene pola je put koji vodi degeneraciji njihovih nacija, ocenio je Volodin.

Ranije je švedski parlament izglasao zakon kojim se omogućava pravna promena pola tinejdžerima od 16 godina.

Predsedavajući Donjeg doma ruskog parlamenta istakao je da je novi zakon u Švedskoj usvojen uprkos mišljenju sopstvenih građana: 59 odsto ispitanika je bilo protiv njega.

Volodin je podsetio da je ranije nemački Bundestag usvojio zakon koji omogućava građanima Nemačke da menjaju pol svake godine.

– Za to je dovoljno podneti zahtev matičnoj službi. Zakon se dotiče i dece. Nemačka i Švedska nisu prve zemlje koje su uprostile proceduru promene pola. Finska je to učinila 2023. godine, a Španija 2022. Pre njih Norveška, Britanija, Danska. Škotska je otišla još dalje: od prvog aprila 2024. godine tamo je na snazi zakon po kome je za pogrešno korišćenje zamenica na račun transrodnih osoba određena zatvorska kazna do sedam godina, naglasio je Volodin.

Prema njegovim rečima, aktivna propaganda dovela je do toga da su operacije promene pola postale unosan biznis.

– Ono što se dešava u Evropi i SAD je katastrofa, prava ljudska tragedija. Mnogim odraslim osobama, i što je najtužnije, deci, lomi se psiha, osakaćuje sudbina: samo u SAD je broj maloletnika kod kojih je dijagnostikovan poremećaj rodnog identiteta, povećan za gotovo tri puta od 2017. godine, istakao je Volodin.

On je zaključio da je Rusija protiv toga i neće slediti njihov put.

 

BONUS VIDEO: PROFILISANjE “Sve je počelo kao hobi a sada obilazim 100. zemlju”, Jovana Kvržić od istoka do zapada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije