in

Moskva apsolutno podržava Srbiju! Zahtevamo da se poštuju sva prava Srba

PORTPAROL predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da Moskva podržava Srbiju u situaciji oko nepriznatog Kosova i da su zahtevi Srbima koji žive na severu neosnovani.

Foto: Profimedia

 – Mi, naravno, apsolutno podržavamo Srbiju. Bliski smo kosovskim Srbima. Smatramo da su ovo (zahtevi kosovskih vlasti) apsolutno nerazumni zahtevi – istakao je portparol Kremlja.

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova moraju upozoriti vlasti pokrajine na nepromišljene korake, a prava Srba koji tamo žive moraju se poštovati.

 – Naravno, smatramo da one zemlje koje su priznale Kosovo i bile garanti treba da upotrebe sav svoj uticaj kako bi upozorile kosovske vlasti da ne preduzimaju nikakve nepromišljene korake koji bi mogli da dovedu do dalje eskalacije tenzija – rekao je on.

 – Zahtevamo da se poštuju sva prava Srba – naglasio je Peskov.

On je dodao da je zaoštravanje sukoba između Kosova i Srbije uspelo da se izbegne i da je situacija odložena za mesec dana.

 – Sada je, hvala Bogu, izbegnuto izvesno noćašnje zaoštravanje, ali je situacija samo odložena za mesec dana, tako da je veoma važno pokazati opreznost sa svih strana – rekao je Peskov novinarima.

BONUS VIDEO:

“SMERČ” NA POLOŽAJU: Lansiranje raketa sa teškog višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije