in

Mladić odsekao glavu ženskoj osobi pa prošetao gradom, kad su shvatili čija je svi zanemeli (VIDEO)

JEDAN tinejdžer uhapšen je u Meksiku nakon što je odsekao glavu svojoj sestru i nosio je naočigled šokiranih prolaznika.

Foto: Društvene mreže

Imenovan samo kao Sebastijan M, ovaj 19-godišnjak je osumnjičen za ubistvo Hulijete M. (29) u Kirogi, malom gradu u državi Mičoakan, preneo je “Metro”.

Policija je došla nakon poziva u subotu da mladić sa ljudskom glavom u ruci šeta duž autoputa u predgrađu Kiroge, kako je navela kancelarija državnog javnog tužioca. Osumnjičenog, za kojeg se navodi da je bio u stanju “opijenosti”, uhapsili su naoružani policajci u blizini vladine socijalne službe i oduzeli mu sačmaricu.

Prema lokalnim medijima, kancelarija državnog tužioca identifikovala je osumnjičenog i žrtvu kao brata i sestru. Vlasti još nisu iznele mogući motiv za ubistvo, niti je navedeno da li ima drugih umešanih u jezivi zločin.

Sebastijan M. biće u pritvoru dok traje istraga.

Kako navodi “Metro”, Meksiko ima jednu od najvećih stopa ubistava u svetu, uključujući femicid, odnosno ubistvo žena kod kojeg je pol žrtve ključni faktor u njihovoj smrti. U proseku se svakog dana u zemlji ubije 10 žena ili devojčica od strane njihovih partnera ili članova porodice, prema podacima vlade.

Ovaj problem je podstakao nekoliko talasa protesta poslednjih godina, a aktivisti su tražili temeljnije policijske istrage, više krivičnih gonjenja i strože kazne.

(Blic)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije