in

Lavrov uputio oštru poruku Švajcarskoj zbog Ukrajine

Lavrov uputio oštru poruku Švajcarskoj zbog Ukrajine

POKUŠAJI Švajcarske da nametne posredovanje u vezi Ukrajine neće imati uspeha – Bern ne zaslužuje poverenje, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

FOTO: Tanjug/AP

– O kakvim tu posredničkim uslugama može biti reči? Oni sada, inače, pokušavaju da nametnu svoje posredovanje u vezi Ukrajine. Neće biti ništa od toga. To nije igrač kojem se može verovati –  rekao je šef ruske diplomatije na XIII Bliskoistočnoj konferenciji kluba „Valdaj“.

Ranije je predsednica Švajcarske Viola Amherd nakon sastanka sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim 15. januara saopštila da je on zatražio da se organizuje mirovna konferencija na visokom nivou, te da je Bern pozitivno odgovorio na taj zahtev. Nakon toga je ministar spoljnih poslova Švajcarske Injasio Kasis rekao da u diskusiju o mirnom rešenju situacije u Ukrajini treba uključiti i Rusiju.

Podsećamo, Švajcarska, koja nije članica ni NATO ni EU, podržava antiruske sankcije. Ruska Vlada je 2022. godine uključila Švajcarsku na listu stranih država i teritorija koje preduzimaju neprijateljske akcije protiv Rusije, njenih kompanija i državljana.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: POTOPLjENI PUTEVI, AUTOMOBILI POD VODOM – Vanredna situacija na jugu Indije


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije