in

“KRENI KA MENI! MENE NAPADNI!” Hrabar potez žrtve napada u Parizu za čiji se život sada bore lekari

“KRENI KA MENI! MENE NAPADNI!” Hrabar potez žrtve napada u Parizu za čiji se život sada bore lekari

Heroj iz Pariza tokom terorističkog napada u subotu na železničkoj stanici “Lion” u Parizu i dalje se nalazi u veoma teškom stanju i lekari se bore za njegov život.

Foto: Goran Čvorović

Klod D., star 66 godina, učinio je herojski akt, spasavajući devojku na koju se tridesetdvogodišnji napadač iz Malija ustremio čekićem.

– Kreni ka meni! Mene napadni! – uzviknu je Klod koji se tu slučajno zatekao i isprečio se između agresora i njegove žrtve, nastojeći da mu skrene pažnju.

 Napadač je tada izvadio nož koji je imao za pojasom i ubo hrabrog čoveka dva puta u predeo abdomena.

Klod B. se srušio na pod. Tada ga je, dok je ležao bespomoćan, nasilnik udario dva puta čekićem u glavu.

U tom trenutku se isprečio još jedan prolaznik i oborio agresora na zemlju. Tako je završen napad koji je mogao da ima i daleko teže posledice.

Scena je, kažu, snimljena i istraga iz nje crpi glavne podatke oko toga šta se tačno dešavalo u subotu ujutro na pariskoj železničkoj stanici.

Napadač je priznao delo i potvrdio da se sve tako odvijalo.

Agresor je povredio još dve osobe, a njihove ozlede su lakše prirode.

Poreklom iz Malija, s boravkom u Italiji, napad je odavno pripremao s ciljem da se “osveti Francuskoj zbog svega što je radila njegovoj zemlji i precima”. Prethodno je svoju akciju najavio na društvenim mrežama.

Ostavio je poruku da mora da se “dominira nad neprijateljem”, protestovao protiv kolonijalizma i robovlasništva i rekao da će ga Alah primiti u raj.

Ranije je utvrđeno da je imao psihičkih problema. Trenutno je u pritvoru gde čeka suđenje.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije