in

KRALJICA ELIZABETA ZADNJE DANE PROVELA BRINUĆI… Princeza Ana progovorila o svojim najbližima

KRALjICA Elizabeta brinula se da će biti teško organizovati njenu sahranu ako umre u Balmoralu, otkrila je princeza Ana.

Foto: AP

Ovi detalji otkriveni su u novom dokumentarcu o kraljevskoj porodici, a u dirljivom segmentu, Ana govori o majčinoj smrti i kako se osećala kad je videla kako se Carska državna kruna poslednji put skida s kraljičinog kovčega u kapelici Svetog Džordža u Vindsoru.

– Prilično sam čudno osetila olakšanje – to je to, gotovo -rekla je.

”Ta se odgovornost prenosi dalje.”

Princeza Ana, koja je bila izuzetno bliska s pokojnom kraljicom i majkom tokom svog života, takođe je rekla: ”Mislim da je postojao trenutak kada je ona osetila da će biti komplikovano ako umre u Balmoralu. Pokušavali smo da je uverimo da to nije njena briga.”

Razlog je bila silna organizacija njenog ispraćaja i premeštanje njenog tela u London, ali i dolazak članova porodice koji u poslednjim danima s njom nisu bili u Balmoralu.

No, mnogi su smatrali prikladnim što je kraljica umrla upravo u Balmoralu jer je jako volela škotsko gorje. Neposredno pre njene smrti u septembru prošle godine, posetio ju je dr Ajejn Grinšilds, koji je nakon toga rekao da je govorila kako joj je zadovoljna što je tamo i da uživa u miru.

Princeza Ana dodala je još da je bila puka slučajnost jer se našla u Balmoralu na taj tužan dan. Objasnila je da se samo zaustavila u dvorcu na povratku prema jugu nakon što je provela nekoliko dana na zapadnoj obali Škotske.

Nakon kraljičine smrti, Ana je otkrila da je njenom bratu bilo teško da se u potpunosti pripremi za trenutak u kom će doći na presto, uprkos tome što je ceo život čekao na to.

(Dnevnik.hr)

BONUS VIDEO: U CARSTVU BAMBUSA I ŠARGAREPE: Beba panda iz moskovskog ZOO vrta dobila novi smeštaj


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije