in

Kosmet je poligon za „crnu“ transplantologiju, zapadnjaci u redu čekali na organe ubijenih

Kosmet je poligon za „crnu“ transplantologiju, zapadnjaci u redu čekali na organe ubijenih

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova nazvala je Kosovo i Metohiju poligonom za rad „crnih“ transplantologa tokom oružanog sukoba u regionu.

Foto: EPA

– Kosovo i Metohija je teritorija “crne” transplantologije. To je oblast gde su ljude žive secirali i vadili im unutrašnje organe radi prodaje onim ljudima koji su, bezuslovno i bez namere da klevećem, to je tačno tako, na Zapadu stajali u redovima čekajući na operaciju presađivanja organa. Oni su te organe počeli da dobijaju onda kada se Kosovo i Metohija pretvorilo u strašnu crnu rupu, u kojoj su ljudi nestajali, koje ne samo da su ubijali, već su to činili kako bi prodavali njihove unutrašnje organe – istakla je Zaharova u svom jutarnjem programu na radiju Sputnjik.

Specijalni sud za Kosovo formiran je radi razmatranja teških prekograničnih zločina, ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti, počinjenih u periodu 1998-2000. godine na Kosovu i Metohiji.

Povod za njegovo formiranje bio je izveštaj Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, objavljen 7. januara 2011. godine, u kom se tvrdilo da su članovi Oslobodilačke vojske Kosova, krajem 1990. početkom 2000. godine, bili umešani u ozbiljne zločine, kao što su trgovina narkoticima, kidnapovanje i ubistva ljudi, trgovina ljudskim organima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije