in

Kakve su prognoze britanskog monarha?

Kakve su prognoze britanskog monarha?

KRALj Čarls, kojem je dijagnostikovan kancer, veoma je pozitivan što se tiče daljeg lečenja.

FOTO: AP/Tanjug

Porodica i prijatelji kažu da su oduševljeni njegovom odlučnošću da nastavi da izvršava svoje obaveze, kao što inače čini. U ovom trenutku čini se da je kancer uhvaćen u ranoj fazi i da su prognoze dobre, piše Dejli mejl.

Čarls je poslednjih meseci često odlazio u nedelju uveče u zamak Vindzor kako bi proveo vreme sa princom Vilijamom, piše San, dodajući da su otac i sin sve bliži.

Bakingemska palata je juče saopštila da su lekari otkrili neodređeni oblik raka tokom lečenja benignog stanja prostate.

Čarls je telefonom obavestio članove bliske porodice, uključujući i otuđenog sina Harija, koji će doći iz Kalifornije da vidi svog oca.

Nije poznato gde će vojvoda od Saseksa boraviti kada poseti Veliku Britaniju.

Hariju je potrebna prethodna dozvola Bakingemske palate da ostane na kraljevskom imanju. Britanski mediji podsećaju da je letos morao da vrati ključeve od vikendice Frogmor kada su Hari i njegova supruga Megan Markl napustili imanje. Njegov zahtev da ostane u zamku Vindzor palata je odbacila kada je poslednji put posetio Veliku Britaniju u septembru i Hari je na kraju odseo u hotelu.

Ovo će biti prvi put da provedu neko značajno vreme zajedno u više od 18 meseci. Kraljevski posmatrači se sada pitaju da li bi to moglo najaviti “otopljenje” u odnosima.

Kralj Čarls je juče stigao u London sa imanja u Sandringemu u jutarnjim časovima. Uz njega je supruga Kamila, a očekuje se da kralj počne sa lečenjem.

Kamila je odlučila da bude uz svog supruga, iako je on insistirao da nastavi sa svojim radnim obavezama. Drugi članovi kraljevske porodice će sada morati da preuzmu neke dužnosti, uključujući i princa od Velsa, koji će uskoro ponovo da se posveti javnom životu, iako i njegova supruga Kejt ima ozbiljne zdravstvene probleme.

Dok otkazuje sve svoje javne angažmane, Čarls insistira na tome da nastavi sa svojim ‘crvenim kutijama’, odnosno papirologijom, a možda čak i organizuju, doduše manji broj, privatnih tet-a-tet susreta.

Dejli mejl navodi da je kralj saznao za svoju dijagnozu početkom prošle nedelje, ali da je insistirao da ode u crkvu u Norfolku u nedelju i da srdačno maše građanima.

Kamila je takođe u sredu insistirala na otvaranju nove “Megi” jedinice za rak u Londonu, iako je znala da će njen suprug biti podvrgnut lečenju.

Pažljivo je poručila građanima u Kraljevskoj slobodnoj bolnici da kralj “ide dalje i daje sve od sebe”. Izvor je rekao: “To je njena zasluga. Bila je divna.”

BONUS VIDEO: SEDAM DECENIJA NA TRONU – Elizabeta druga preminula u 97. godini u zamku Barmoral

(Telegraf)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije