in

Izrekli mu presudu pa skočio na sudiju, jedva ga savladali (VIDEO)

SUDIJA u američkoj saveznoj državi Nevadi napadnuta je prilikom izricanja presude – optuženi je skočio preko stola i sudijske klupe, i nasrnuo na sudiju Meri Kej Holtus, koja je pala sa stolice, preneo je AP.

Foto: Eks printskrin/ 9mmSMG

Nasilje je zabeleženo na sudskoj kameri, a Holtus je zadobila lakše povrede, rekli su zvaničnici suda.

Sudski maršal je povređen jer je prvi priskočio sudiji u pomoć i on je morao u bolnicu po pomoć, jer je zadobio posekotinu na čelu i rame mu je iščašeno.

Napad se dogodio u sredu, u regionalnom sudu pravde u Las Vegasu.

Osuđeni Diobra Deloun Reden (30) se rvao na podu iza sudijske stolice sa nekoliko članova obezbeđenja i zatvorskih čuvara, od kojih su ga neki udarali.

On je uhapšen i prebačen je u pritvorski centar u okrugu Klark, pa se sada suočava sa novim optužbama, uključujući napad na zaštićenu osobu (sudiju) i sudske zvaničnike.

– Desilo se sve veoma brzo, bilo je teško shvatiti šta da se radi – rekao je šef lokalnog tužilaštva Ričard Skau, koji su gonili Redena jer je napao osobu bejzbol palicom prošle godine.

Redenov advokat Cezar Almas nije odgovorio na telefonski poziv za komentar.

Reden nije bio u pritvoru kada je stigao u sudnicu u sredu.

Nosio je belu majicu i tamne pantalone, dok je stajao pored advokata, tražeći od sudije da bude popustljiva jer je on “čovek koji nikada ne odustaje da uradi pravu stvar, bez obzira na to koliko je teška”.

– Nisam pobunjenički tip. Smatram da ne treba da idem u zatvor. Ali ako je to za vas primereno, uradite šta mislite da treba – rekao je Reden.

Kada je sudija rekla da namerava da ga pošalje u zatvor, sudski maršal je krenuo da mu stavlja lisice, međutim, Reden je počeo da psuje i zaleteo se na sudiju.

Njemu ovo nije prvi put da ide u zatvor u Nevadi – prethodno je služio kaznu zbog porodičnog nasilja.

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE – Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije