in

Izraelski ministar u poseti Hramskoj gori, Palestinci negoduju

Izraelski ministar u poseti Hramskoj gori, Palestinci negoduju

EU podržava važnost održavanja statusa kvo svetih mesta u Jerusalimu u svetlu posete izraelskog ministra za nacionalnu bezbednost Hramskoj gori, rekao je za RIA Novosti Šadi Osman, predstavnik ogranka EU u Jerusalimu.

Foto: Tanjug/AP Photo

– Evropska unija ponovo potvrđuje važnost održavanja statusa kvo svetih mesta. Pratimo akcije koje su u suprotnosti sa ovim, jer doprinose povećanju napetosti u Jerusalimu i okupiranim palestinskim teritorijama – rekao je Osman.

Tenzije i nasilje su u porastu u Svetoj zemlji poslednjih nedelja, rekao je on. „Važno je zaustaviti eskalaciju i izbeći bilo kakve akcije i provokacije koje podstiču ove tenzije“, dodao je predstavnik EU u Jerusalimu.

Ranije je DŽerusalim Post izvestio da se izraelski ministar za nacionalnu bezbednost i lider krajnje desničarske jevrejske partije moći Itamar Ben-Gvir popeo na brdo hrama u starom gradu Jerusalima, koji Palestinci i muslimani smatraju svetim mestom, u utorak, izazivajući palestinske negodovanja i oštre kritike iz arapskih država – prenela je RIA.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINIKI –  Snimci Narodne milicije DNR


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije