in

IZMIŠLJAJU VEŠTAČKE PRETNJE RUSIJI: Zaharova žestoko odbrusila Ursuli

IZMIŠLJAJU VEŠTAČKE PRETNJE RUSIJI: Zaharova žestoko odbrusila Ursuli

U NEDOSTATKU stvarnih pretnji, evropski zvaničnici ponovo izmišljaju veštačke i to iz Rusije, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija zaharova komentarišući najnovije izjave predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i finskog premijera Peterija Orpoa.

Foto: Profimedia

Orpo je zatražio od Evropske unije novac za pomoć regionima koji se nalaze u blizini jednostrano zatvorene granice Finske sa Rusijom i rekao da su oni ekonomski stradali, navodno zbog akcija Moskve.

– Provokativne izjave šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i premijera Finske Peterija Orpoa, koje su date tokom zajedničke posete Lapenranti u blizini granice sa Rusijom, u suštini ne sadrže ništa novo. Ovo su opet samo neosnovane optužbe protiv Rusije – rekla je Zaharova, a navodi se na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ona je prokomentarisala i medijske napise da zvaničnica EU i finski premijer nisu našli vremena da porazgovaraju sa stanovnicima pograničnih područja.

– Nije iznenađujuće što u EU, uključujući i Finsku, u nedostatku stvarnih pretnji, marljivo neguju veštačke koje navodno potiču iz Rusije – istakla je Zaharova.

Ranije su održane demonstracije u finskim gradovima Helsinkiju, Tampereu i Lapenranti  sa pozivom na otvaranje granice sa Rusijom.

BONUS VIDEO: RUSI UHVATILI TERORISTE – Ruski FSB uhapsio šest osumnjičenih da su planirali terorističke napade

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije