in

I dalje dobija novac, ali joj donatori polako okreću leđa

I dalje dobija novac, ali joj donatori polako okreću leđa

UPRKOS tome što bivša guvernerka Južne Karoline Niki Hejli ima male šanse da postane predsednički kandidat Republikanske stranke, bogati donatori su joj samo u januaru ove godine uplatili više od 16 miliona dolara, piše Blumberg.

Foto: Tanjug/AP

U saopštenju njenog tima se ističe da je januar najuspešniji mesec od početka kampanje za predsedničku nominaciju republikanaca kada je reč o prikupljenim sredstvima.

Hejli je prethodnih nedelja održala akcije prikupljanja sredstava za kampanju u Njujorku i Majamiju gde se, kako piše Blumberg, “udvarala titanima sa Volstrita”.

Očekuje se da će ove nedelje nastaviti prikupljanje sredstava i u Kaliforniji.

Međutim, i pored toga što i dalje ima finansijsku podršku bogatih donatora, Hejlijeva poprilično zaostaje za Donaldom Trampom u svim anketama, a nakon Trampovih pobeda na unutastranačkim izborima u Ajovi i Nju Hempširu, pojedini biznismeni prestali su da finansiraju njenu kampanju.

Vlasnik kompanije “Sabin Metal Corporation” Endi Sabin ocenio je da Hejli treba da odustane, dodajući da će ona uskoro ostati bez finansijskih sredstava.

– Zašto biste finansirali nekoga za koga znate da nema šanse – prokomentarisao je Sabin.

Trampa trenutno podržava oko 72 odsto republikanaca, dok Hejli ima podršku oko 17 procenata glasača, pokazuju istraživanja javnog mnjenja.

BONUS VIDEO: TRAMP ILI BAJDEN – Koje države odlučuju pobednika?

(24sedam)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije