in

Huti izveli raketni napad na jug ove zemlje

Huti izveli raketni napad na jug ove zemlje

HUTI iz jemenskog pobunjeničkog pokreta Ansar Alah pokrenuli su raketni napad na grad Eilat na jugu Izraela, rekao je Jahja Sari, portparol pokreta.

Foto: Depositphotos

Sari je za tv kanal Al Masira rekao da su ”oružane snage Jemena izvele vojnu operaciju, pogodivši sa nekoliko balističkih projektila određene objekte neprijatelja u oblasti Eilat na jugu okupirane Palestine“.

Prethodno su Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile da je njihova protivvazdušna odbrana presrela raketu zemlja-zemlja iznad Crvenog mora. 

Pres služba IDF-a je saopštila da je izraelska vojska koristila protivvazdušni odbrambeni sistem ”Arrow” za presretanje raketa.

Nakon eskalacije izraelsko-palestinskog sukoba u pojasu Gaze, Huti sa sedištem u Jemenu upozorili su da će izvesti napade na izraelsku teritoriju i da će zabraniti svim brodovima povezanim sa jevrejskom državom plovidbu preko Crvenog mora i moreuza Bab el-Mandeb do okončanja operacije u palestinskoj enklavi. 

Od sredine novembra 2023. jemenska pobunjenička grupa napala je desetine civilnih brodova u Crvenom moru i Adenskom zalivu.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE – Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije