in

Huti greškom gađali tanker koji je prevozio rusku naftu

PRIPADNICI jemenske pobunjeničke grupe Huti greškom su danas gađali tanker koji je prevozio rusku naftu kod Jemena, saopštila je britanska kompanija za pomorsko obezbeđenje Embrej.

Foto Tanjug/AP

Kompanija je navela da je ovo bio drugi tanker koji se greškom našao na meti Huta dok je prevozio rusku naftu, preneo je Rojters.

I jedna raketa ispaljena je danas na brod u Crvenom moru, južno od Jemena, saopšteno je iz Organizacije za pomorske trgovinske operacije Velike Britanije (UKMTO).

Projektil je navodno pao u vodu oko 400 metara od Adenskog zaliva, nakon čega su ga ispratile tri male letelice, rekao je kapetan broda, navodi se u saopštenju, preneo je BBC.

Nije bilo povređenih, niti je naneta materijalna šteta, a brod je nastavio da se kreće ka luci.

Organizacija za pomorske trgovinske operacije Velike Britanije (UKMTO) primila je u utorak izveštaj o incidentu u Crvenom moru u blizini Jemena.

U savetodavnoj beleški UKMTO navodi se da je prijavljen incident na oko 170 kilometara jugoistočno od jemenske luke Aden i da vlasti sprovode istragu.

Pobunjena jemenska militantna grupa Huti, koje podržava Iran i koji kontrolišu veći deo Jemena, napadaju komercijalne brodove u Crvenom moru od 19. novembra iz, kako navode, protesta protiv izraelskih vojnih operacija u Gazi.

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije