in

HAPŠENJE PUTINA ZNAČILO BI OBJAVU RATA RUSIJI: Medvedev zapretio

HAPŠENJE PUTINA ZNAČILO BI OBJAVU RATA RUSIJI: Medvedev zapretio

DMITRIJ Medvedev, bivši predsednik Rusije i zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, prokomentarisao je nalog Međunarodnog krivičnog suda (MKS) za ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, piše Rojters.

Foto: EPA

– Svaki pokušaj hapšenja Putina značio bi objavu rata Rusiji – objavio je Putinov saveznik na Telegramu. Rusija je jedna od zemalja koja ne priznaje MKS. Medvedev tvrdi da je MKS pravna ništavost koja nikada nije uradila ništa značajno.

– Ako bi šef nuklearne države otišao u Nemačku i bio uhapšen, šta bi to značilo? Objava rata Rusiji. Hajde da zamislimo situaciju koja se nikada neće desiti, ali zamislimo da jeste – aktuelni šef nuklearne države odlazi na nemačku teritoriju i biva uhapšen. Šta bi to značilo? Objava rata Ruskoj Federaciji. I u tom slučaju bi sve naše rakete letele u Bundestag do kancelarije kancelarke – rekao je Medvedev u video snimku objavljenom na Telegramu.

Kremlj kaže da je nalog za hapšenje MKS-a politička odluka, ali besmislena u odnosu na Rusiju. Ruski zvaničnici negiraju ratne zločine u Ukrajini i kažu da je Zapad ignorisao ono što Rusija tvrdi da su ukrajinski ratni zločini.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI T-90M DEJSTVUJU U DONBASU – Pogledajte snimke Ministarstva odbrane Rusije

(Index)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije