in

Evropljani su odrasli ljudi, neka sami brinu o svojoj sudbini

Evropljani su odrasli ljudi, neka sami brinu o svojoj sudbini

SJEDINjENE Američke Države otvoreno se angažuju na ispumpavanju resursa iz evropskih zemalja, dok Evropa svojim poslušnim pokoravanjem gubi stratešku autonomiju i osećaj dostojanstva, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na međunarodnom forumu “Za slobodu nacija”.

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool/Shutterstock/Ilustracija

– U kontekstu ekonomskih problema, Amerikanci su se otvoreno angažovali na ispumpavanju resursa iz Evrope. Odsecaju obećavajuća tržišta i pouzdane izvore energije. Zbog toga su bez oklevanja digli u vazduh gasovode Severni tok i naredili Nemačkoj i ostatku Evrope da proguta ovo poniženje. Evropa je tiho poslušala, zaboravljajući na svoje nekadašnje stidljive spekulacije o strateškoj autonomiji i dostojanstvu – naglasio je Lavrov.

On je istakao da je sada “evropska industrija bukvalno prinuđena da bira između prebacivanja poslovanja u inostranstvo i propasti”.

– Evropljani su odrasli ljudi. Neka sami brinu o svojoj sudbini – poručio je Lavrov.

Partija Jedinstvena Rusija organizovala je prvi Međunarodni forum pristalica borbe protiv savremenih praksi kolonijalizma “Za slobodu nacija”. Forum se održava u Moskvi 15. u 16. februara uz učešće više od 50 zemalja.

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

(Tanjug)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije