in

Evo kada će prestati napadi na Izrael

Evo kada će prestati napadi na Izrael

IRANSKI ministar spoljnih poslova Amir Abdolahijan izjavio je danas da će napadi „osovine otpora” na Izrael i njegove interese prestati ako se rat u Gazi završi.

Foto: Profimedia

On je upozorio da bi sukob mogao da pojača tenzije širom Bliskog istoka.

– Okončanje genocida u Gazi dovešće do kraja vojnih akcija i kriza u regionu. Bezbednost Crvenog mora je vezana za razvoj događaja u Gazi i svi će patiti ako zločini Izraela u Gazi ne prestanu… Svi frontovi otpora će ostati aktivni – rekao je Amirabdolahijan na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, prenosi Rojters.

Amirabdolahijan je takođe rekao da je Teheran podelio obaveštajne podatke sa Irakom o aktivnostima izraelske obaveštajne agencije Mosad u poluautonomnom kurdskom regionu Iraka.

Iran je saopštio da je njegova Revolucionarna garda u ponedeljak napala izraelski “špijunski štab” u Iraku u gradu Erbilu. Irak je kasnije negirao da postoji bilo kakav takav špijunski centar u zemlji, podseća britanska agencija.

Iran podržava palestinsku islamističku grupu Hamas u sukobu sa Izraelom, koji je razorio Gazu u vazdušnoj i kopnenoj ofanzivi, a Teheran optužuje Sjedinjene Američke Države da podržavaju “izraelske zločine u Gazi”.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE –  Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije