in

Ekstremistička jedinica optužena zbog kršenja ljudskih prava Palestinaca

Ekstremistička jedinica optužena zbog kršenja ljudskih prava Palestinaca

OČEKUJE se da će SAD uvesti sankcije bataljonu Necah Jehuda u sastavu Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) zbog kršenja ljudskih prava Palestinaca na Zapadnoj obali.

Foto: Profimedia

Ovaj izraelski bataljon je uglavnom sastavljen od ultraortodoksnih haredi Jevreja i pripadnika ekstremističke jevrejske omladine koji zastupaju krajnje desničarske stavove i nisu bili uključeni u druge borbene jedinice IDF-a, prenosi Džeruzalem post.

Tri neimenovana dobro upućena izvora potvrdila su jerusalemskom dnevniku da se očekuje da će američki državni sekretar Entoni Blinken u narednih nekoliko dana objaviti sankcije bataljonu Necah Jehudi.

Ovo će biti prvi put da je vlada SAD uvela sankcije nekoj izraelskoj vojnoj jedinici zbog njenih aktivnosti na Zapadnoj obali, navodi izraelski dnevnik i dodaje da neimenovani izvori tvrde da će u okviru američkih sankcija biti zabranjene isporuke američke vojne pomoći bataljonu Necah Jehuda.

Pored toga, navodi list, pripadnicima ove jedinice neće biti dozvoljeno da učestvuju u obuci sa pripadnicima američke vojske.

 

BONUS VIDEO: POPLAVE U RUSIJI –  Snimci dronom pokazuju poplavama pogođena predgrađa na jugu Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije