in

Eksplozije u Kijevskoj oblasti u Kijevu

Eksplozije u Kijevskoj oblasti u Kijevu

SPECIJALNA vojna operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 457. dan. Sjedinjene Države planiraju novu vojnu pomoć Kijevu. Američka vojna komanda smatra da Kijev ne može u bliskoj budućnosti da povrati sve teritorije. Zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev veruje da će ukrajinski sukob potrajati dugo, možda i decenijama.

Ukrajinski vojnici na frontu, Foto AP

Medvedev: Ako Zapad da Kijevu nuklearno oružje Rusija će morati da izvrši preventivni napad

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev upozorio je da će Rusija morati da izvrši preventivni napad ukoliko Zapad da Kijevu nuklearno oružje.

On je u razgovoru sa novinarima tokom posete Vijetnamu rekao da ne isključuje mogućnost da će u ovoj situaciji „kijevskom režimu i avione dati“ i da im, štaviše, možda mogu dati i nuklearno oružje.

Grajvoronski okrug na udaru vatre

Grajvoronski okrug Belgorodske oblasti od jutros je na udaru vatre sa ukrajinske strane. Kako je rekao, gubernator Vjačeslav Gladkov, nema žrtava ni ranjenih.

Novi paket sankcija Japana Rusiji

Japan je uveo novi paket sankcija protiv Rusije koji obuhvata 78 organizacija iz Rusije i 17 fizičkih lica, među kojima je više ruskih generala, kao i novinari.

Takođe, za 80 organizacija uvedena je zabrana izvoza.

Eksplozije u Kijevskoj oblasti

Eksplozije su u toku noći odjeknule u Kijevskoj oblasti i Kijevu, preneo je TV kanal TSN.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije