in

Detalji pucnjave u srednjoj školi u Americi (FOTO/VIDEO)

NAJMANjE jedna osoba je izgubila život, a nekoliko je ranjeno u današnjoj pucnjavi u srednjoj školi u gradiću Periju, u američkoj državi Ajovi, javljaju američki mediji. Kako navodi televizija En-Bi-SI (NBC), pozivajući se na više policijskih izvora, naoružani napadač je preminuo od prostrelne rane koju je sam sebi naneo.

AP Photo/Andrew Harnik

U pucnjavi su povređene još tri osobe, među kojima su dva učenika i jedan radnik škole. Detalji njihovih povreda nisu poznati.

Osumnjičeni napadač je identifikovan, izjavio je na pres konferenciji šerif okruga Dalas, Adam Infanti, ali je odbio da saopšti više detalja.

Kako prenose društvene mreže, identifikovani napadač je na svojim društvenim mrežama pre samog napada objavio uznemirujuću fotografiju i uz čudni izraz lica napisao “sada čekamo”.

Kako je naveo, pucnjava je prijavljena jutros oko 7.37 sati po lokalnom vremenu, pre početka prvog školskog dana posle zimskog raspusta za učenike srednje škole u Periju, koju pohađa oko 1.785 učenika.

Infanti je novinarima rekao da je jedan policajac reagovao sedam minuta kasnije i zatekao osobe koje su zadobile rane iz vatrenog oružja, ne navodeći o kome je reč.

– Srećom, u zgradi je bilo vrlo malo učenika i nastavnika, što je, po mom mišljenju, doprinelo dobrom ishodu u tom smislu – rekao je on na brifingu za novinare.

Šerif je dodao da više nema opasnosti po građane i da policija sada radi na tome da se shvati šta se dogodilo.

Prema navodima zvaničnika okruga Dalas, mesto zločina je trenutno obezbeđeno.

Podsetimo, na mestu pucnjave nalazilo se najmanje pet vozila hitne pomoći, prenosi NBC Njuz.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije