in

Deca u koloni beže po dvoje, novi detalji napada u crkvi Lejkvud (FOTO/VIDEO)

Deca u koloni beže po dvoje, novi detalji napada u crkvi Lejkvud (FOTO/VIDEO)

DANAS je došlo do pucnjave u Lejkvud crkvi u Hjustonu, dok je jedna televizija slučajno snimila početak pucnjave, ali i paniku koja se proširila među okupljenima kada su odjeknuli rafali.

FOTO: Tanjug/AP

Naime, kako prenose tamošnji mediji, služba na španskom jeziku je krenula oko 14 časova (po lokalnom vremenu) u crkvi Lejkvud pastora Džoela Ostina u navedenom gradu, prilikom čega je jedan televizijski kanal imao uključenje uživo.

Kako se vidi na snimku, voditelj je prekinut u pola rečenice kada je krenula pucnjava, a kada je pokušao da nastavi gde je stao, vernici iza njega su počeli da vrište i beže.

Program je nakon toga prekinut, dok je evakuacija nastavljena.

– Cela crkva je počela da se moli i proglašava Isusovo ime. Pomislila sam ‘Ovo je možda poslednji put da se molim, da slavim Isusovo ime, pa ću to i da uradim’ – izjavila je za medije žena svedok, koja je u trenutku pucnjave bila u crkvenom horu.

Deca u koloni po dvoje beže od mesta pucnjave

Podsećamo, portparolka vatrogasne službe Marti Blek potvrdila je da vatrogasna služba reaguje na pucnjavu u crkvi Lejkvud, do kog je došlo oko 14 časova (po lokalnom vremenu). Na slikama i video-snimcima ispred crkve vide se policijski automobili i vozila hitne pomoći.

Evakuacija u toku

Tamošnji mediji prenose da policijske snage na terenu viču na ljude da se sklone i pomere iz prostora u okolini crkve, dok se evakuacija nastavlja.

– Porodice čekaju da se spoje ponovo. Policija viče na ljude da se kreću, da ne staju i da se udalje od zgrade. Deca se drže za ruke, imaju kartice sa imenima na sebi, vidimo da ih roditelji čekaju – navela je reporterka sa lica mesta.

Trenutno nije poznato da li ima povređenih, dok nema ni zvanične potvrde ko je napadač.

Takođe, pojavile su se informacije da je bilo više od jednog napadača.

– Posle drugog pucnja, svi su počeli da beže. Trčala sam sa svojom decom… mojom porodicom – izjavila je Marija iz Kolumbije za “En-Bi-Si”.

 

 

 

Jedan napadač evakuisan

Šerif Ed Gonzales je rekao da su nadležni upucali jednog od napadača, prenosi “Ej-Bi-Si Čikago”.

Nejasno je da li je neko priveden.

Crkvu Lejkvud predvodi Džoel Ostin i njegova supruga Viktorija Ostin. Džoel Ostin je jedan od najbogatijih i najpopularnijih pastora i propovednika evangelizma u SAD, navodi “Rojters”.

(Kanal3, Blic)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE – Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije