in

Cilj Zapada je da se ne dopusti jačanje Rusije

Cilj Zapada je da se ne dopusti jačanje Rusije

ZAPADNjACI su shvatili da je njihov cilj da se ne dopusti jačanje Rusije i oni ozbiljno razgovaraju o tome da nas dekolonizuju, ili na ruskom, da nas raskomadaju, poručio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u razgovoru sa ruskim novinarom Pavlom Zarubinom.

Foto: AP

Na konstataciju Zarubina da Amerikanci i Zapad direktno udaraju po iskonsko ruskim nacionalnim interesima i da nije moguće da to ne razumeju, kao i da se sada spominju mogući napadi američkim oružjem po ciljevima u Rusiji, Lavrov odgovara: 

– To je za njih strateški zadatak. Kada smo mi pokazali da se sa tim nećemo pomiriti i da nećemo dozvoliti da se Ukrajina koristi kao direktna pretnja po našu bezbednost, kao instrument za uništavanje svega što je rusko na istorijski ruskoj zemlji – kada su to shvatili, oni su počeli da donose takve odluke, kazao je Lavrov.

– Smatram da takvi razgovori i shvatanje da na običan, častan način, koji se koristi u međunarodnom pravu za vreme borbi, neće postići svoj cilj. To pokazuje u neku ruku njihovu bezizlaznost. U suštini, to vrlo liči na agoniju, ocenio je ruski ministar spoljnih poslova. 

BONUS VIDEO: “Aco Srbine!” Ogroman aplauz za Vučića u Valjevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije