in

Boris i Keri DŽonson organizovali svadbeno veselje (FOTO)

Boris i Keri DŽonson organizovali svadbeno veselje (FOTO)

ODLAZEĆI britanski premijer i njegova supruga upriličili su svadbeno veselje za širi krug prijatelja i familije na imanju Kotsvolds Dejlsford, lorda Bamforda, jednog od glavnih donatora Konzervativne partije.

Foto: Tanjug/AP

Boris i Keri DŽonson prvobitno su planirali da organizuju svadbu u zvaničnoj rezidenciji premijera, Čekers, u Bakingemširu. Pošto su ti planovi izazvali burne reakcije javnosti optužujući DŽonsona da je ostao na premijerskom položaju samo da bi iskoristio mogućnost da u rezidenciji napravi svadbu, bračni par je odlučio da promeni lokaciju, iako su već bili poslali pozivnice za 30. jul.

Par se venčao na skromnoj privatnoj ceremoniji u Vestminsterskoj katedrali prošle godine, organizovanoj u tajnosti, u prisustvu najuže porodice i prijatelja. Potom je usledio prijem u baštama Dauning strita broj 10 sa ograničenim brojem gostiju zbog ograničenja zbog korona virusa.

Milijarder lord Bamford pokrio je barem deo troškova zabave, kako prenosi britanski list Miror, citirajući neimenovane izvore. Ovo nije prvi put da je gospodin DŽonson, kome je ovo treća svadba, imao koristi od podrške predsednika kompanije DŽej-Si-Bi.

Lord Bamford je podržao kandidaturu Borisa DŽonsona na mesto lidera konzervativaca 2019. godine, a premijer je u svojoj kampanji za Bregzit u fabrici u Stafordširu izvodio akrobacije na buldožeru koji proizvodi lordova kompanija DŽej-Si-Bi.

Žena lorda Bamforda, ledi Kerol Bamford osnovala je luksuznu organsku farmu „Dejlsford“, sa lancem prodavnica u kojima prodaje svoje proizvode širom Londona.

Boris DŽonson je navodno tokom pandemije dobijao hranu iz prodavnice farme u Dejlsfordu u vrednosti od oko 12.500 funti, iako je iz Dauning strita saopšteno kako je sam platio svu hranu za „ličnu potrošnju“.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije