in

BELA KUĆA “OGORČENA” IZRAELSKIM NAPADOM: Poginuli radnici WCK

BELA KUĆA “OGORČENA” IZRAELSKIM NAPADOM: Poginuli radnici WCK

BELA kuća je saopštila danas da je “ogorčena” izraelskim vazdušnim napadom na Gazu u kojem je poginulo sedam radnika humanitarne organzacije Svetska centralna kuhinja (WCK), navodeći da je predsednik SAD Džozef Bajden nazvao osnivača te humanitarne grupe i izrazio mu saučešće.

Foto Tanjug/AP

-Bili smo ogorčeni kada smo saznali za napad IDF u kojem je su ubijeni brojni civilni humanitarni radnici WCK, izjavio je portparol Bele kuće Džon Kirbi tokom brifinga za novinare u Vašingtonu, prenosi Rojters.

Na pitanje da li će SAD osuditi izraelski vazdušni napad, Kirbi je rekao da se korišćenje reči “ogorčenje” u saopštenju Bele kuće može okarakterisati kao osuda napada.

-Bajden je rekao osnivaču WCK Hozeu Andresu da će jasno dati do znanja Izraelu da humanitarni radnici moraju biti zaštićeni”, izjavila je ranije danas portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer.

Foto Tanjug/AP

U udaru na lokaciju na kojoj je radila WCK poginuli su građani Australije, Velike Britanije, Poljske kao i Palestinci i dvojni državljanin SAD i Kanade.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je ranije izjavio da je jučerašnji udar izraelske vojske u kojem su stradali radnici WCK “tragičan i nenameran”.

(Tanjug)

BONUS VIDEO – ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije