in

B-1B Lanser se srušio 4. januara, cela flota prizemljena (FOTO)

NA internetu je objavljena fotografija na kojoj se vidi američki strateški bombarder B-1B Lanser koji se srušio 4. januara. Nesreća se dogodila tokom trenažnog leta u vazduhoplovnoj bazi Elsvort u Južnoj Dakoti.

Foto: USAF tviter

Prema Komandi za globalni udar američkog vazduhoplovstva, avion se srušio dok je prilazio pisti. Istovremeno, sva četiri pilota su se uspešno katapultirala. Još uvek se ne zna tačan uzrok pada strateškog bombardera, ali američka vojska, za svaki slučaj, podseća da je tog dana u Južnoj Dakoti “bio jak mraz”.

Nakon pada aviona, vazduhoplovna baza Elsvort je privremeno zatvorena. Međutim, nepoznati fotograf je navodno ipak uspeo da snimi B-1B Lanser nakon pada.

Ako bolje pogledamo, teško je nazvati ono što je ostalo od strateškog bombardera avionom. Dva komada gvožđa, od kojih je jedan nekada bio kabina aviona, a ostatak trup i rep.

Podsetimo, B-1B Lanser je teški supersonični bombarder velikog dometa sa promenljivom geometrijom krila. Prema START-u (koji više ne važi), uklonjen je iz redova nuklearnih bombardera, a trenutno se ovaj avion koristi kao nosač visokopreciznog naoružanja, sistema i sredstava za probijanje PVO.

Prema vojnim publikacijama, letelica se takođe unapređuje za napad na kineske nosače aviona u budućem sukobu oko Tajvana.

B-1B Lanser koristile su američke vazduhoplovne snage za simulaciju raketnih udara i bombardovanja širom Ruske Federacije, uključujući Sankt Peterburg, Kalinjingrad, Kronštat, Daleki istok, Krim, Sevastopolj i Krasnodarsku teritoriju.

Cena jednog aviona je 1998. godine bila oko 100 miliona dolara, nakon modernizacije značajno je porasla. U ovom trenutku, od 100 proizvedenih u američkom vazduhoplovstvu, 44 B-1B ostaju u različitom stepenu tehničke i letne spremnosti.

U vezi sa incidentom, letovi B-1B Lansera biće privremeno obustavljeni kako bi se utvrdio uzrok incidenta i eliminisali mogući sistemski problemi na drugim avionima ovog tipa.

Prošle godine je zabeležen požar na B-1B. Bombarder B-1B Lanser je tada izgoreo u vazduhoplovnoj bazi Dajes u Teksasu tokom rutinske provere motora, pri čemu su dve osobe povređene.

Pre dve godine, USAF je prizemljilo celu svoju flotu B-1B da bi istražilo probleme sa svojim sistemom goriva, izvestio je Er Fors Tajms. Prema vestima, USAF je više puta otkazivao letove svojih Lansera u poslednjih nekoliko godina zbog različitih bezbednosnih problema.

BOMBARDER B-1B RAZVIJEN ZA HLADNI RAT

B-1 je veoma svestran avion namenje za različite misije. Radar sa sintetičkim otvorom B-1B je sposoban da prati, cilja i gađa vozila u pokretu, a tu su i režimi samociljanja i praćenja terena.

Teški bombarder B-1 Lanser (Rockwell International B-1 Lancer) je višenamenski bombarder nastao kao zamena za avion Boing B-52 po programu AMSA od 1965. godine i prvi je borbeni avion na svetu, po dizajnu sa elementima „stelt” tehnologije.

U službi je američkog ratnog vazduhoplovstva je od 27. jula 1985. godine. Početkom 1990-ih počela je konverzija aviona B-1 za opremanje konvencionalnim naoružanjem.

Konačna verzija bombardera B-1B implementirala je koncept proboja protivvazdušne odbrane na malim visinama letenjem na ultra malim visinama uz izbegavanje terena.

Dakle trenutna primarna misija B-1 Lanser-a je izvođenje dugometnih napada niskog leta. Ima veliki unutarnji skladišteni prostor za oružje koji može nositi različite konvencionalne i nuklearne bombe, krstareće projektile i vođenu municiju.

Ovaj avion ima sposobnost preciznog gađanja, što ga čini efikasnom platformom za međukontinentalne i regionalne misije.

Foto Iks/@Cicke69

B-1 Lanser je prošao kroz različite nadogradnje tokom godina kako bi se unapredile njegove sposobnosti, uključujući povećani kapacitet nosača oružja, poboljšane avionike i radarske sisteme.

Učestvovao je u raznim vojnim operacijama i bio angažovan u sukobima poput Zalivskog rata, bombardovanju Jugoslavije, rata u Avganistanu i rata u Iraku.

Aktivan je deo flote bombardera USAF-a zajedno s B-2 Spirit stelt bombarderom i B-52 Stratoforteress.

U avgustu ove godine objavljeno je da su američke vazduhoplovne snage odustale od prvobitno planirane ideje da povuku bombardere B-1B Lanser i B-2 Spirit početkom 2030-ih.

Prema novom planu, isti B-1 Lanser će ostati u upotrebi do kada će biti zamenjen novim bombarderom B-21 Raider 6. generacije, za koji se pompezno najavljuje da će svoj prvi let obaviti do kraja ove godine.

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Primarna funkcija: Teški bombarder velikog dometa, višenamenski

Proizvođač: Boing, Severna Amerika (ranije RRockwell International, North American Aircraft)

Ofanzivna avionika, Boing vojni avion; Odbrambena avionika, EDO Corporation

Pogon: Četiri Dženeral Elektrik F101-GE-102 turboventilatorska motora sa naknadnim sagorevanjem

Potisak: 30.780 plus funti sa naknadnim sagorevanjem (136.9 kN), po motoru

Raspon krila: 137 stopa (41,8 metara) ispruženih napred, 79 stopa (24,1 metara) zabačenih ka krmi (promenljiva geometrija krila)

Dužina: 146 stopa (44,5 metara) Visina: 34 stope (10,4 metra) Težina: približno 190.000 funti (86.183 kilograma)

Maksimalna težina pri poletanju: 477.000 funti (216.634 kilograma)

Kapacitet goriva: 265.274 funti (120.326 kilograma)

Nosivost: 75.000 funti (34.019 kilograma)

Brzina: 900-plus mph (1,2 maha na nivou mora)

Domet: Interkontinentalni

Plafon leta: Više od 30.000 stopa (9.144 metra)

Posada: četiri (komandir aviona, kopilot i dva oficira za borbene sisteme)

Jedinični trošak: 317 miliona dolara

Početna operativna sposobnost: oktobar 1986

Inventar: Aktivna snaga, 62 (test, 2); ANG, 0; Rezerva, 0

OSTAJE U UPOTREBI DUŽE OD PLANIRANOG

Vazduhoplovne snage traže 12,8 miliona američkih dolara sredstava za B-1 u fiskalnoj godini 2024. Ovaj iznos će se smanjiti na 3,31 miliona USD u 2025. godini, 4,74 miliona USD 2027, i oko milion dolara godišnje u 2027-2028.

B-1 je opisan kao avion “sa očekivanim životnim vekom preko 2037. godine” u budžetskim zahtevima, sa malo objašnje. Pored toga, vazduhoplovne snage grade “digitalne blizance” B-1B za istraživanje novih tehnologija održivosti stvorenih korišćenjem digitalnih tehnika.

Finansiranje uključuje hitna radio poboljšanja kako bi B-1B održao “sigurnim komunkacije na liniji vida, izvan linije vida, komunikacije tokom ometanja sa kopnenim i vazdušnim snagama” zbog kritičnih modifikacija i povlačenja iz upotrebe nekih satelitskih sistema.

Pored toga, u toku su dodatna unapređenja kriptografije i opšte ublažavanje problema nastalih zbog smanjenja proizvodnje. Posebno će zahtevati “značajan razvoj i testiranje hardvera i softvera” da bi doščo do daljih poboljšanja.

Budžetski dokumenti o vazduhoplovstvu nisu precizirali da li bi to bilo AGM-183 Oružje za brzo reagovanje iz vazduha (ARRW), za koje je vazduhoplovstvo navelo da neće žuriti sa proizvodnjom ili se to odnosi na hipersonične rakete koje razvijaju Raytheon i Northrop Grumman.

B-1 će takođe biti dobiti opremu za nošenje novih sistema oružja, posebno hardvera i softvera za hipersonično oružje na spoljnim nosačima.

(oruzjeonline.com/eurasiantimes.com)

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije