in

AMERIKANCI PRAVE AZIJSKI NATO: Dramatično upozorenje Kim DŽong Una

AMERIKANCI PRAVE AZIJSKI NATO: Dramatično upozorenje Kim DŽong Una

SJEDINjENE Američke Države, pod izgovorom da jačaju svoje savezničke odnose sa Japanom i Južnom Korejom, zapravo formiraju “azijsku verziju NATO-a”, saopštio je severnokorejski lider Kim DŽong Un na 6. plenumu Centralnog komiteta Radničke partije Koreje (VPK), prenosi agencija CTAK.

Foto: Profimedia

– Promovisanjem trostrane saradnje sa Japanom i Južnom Korejom, pod izgovorom “jačanja alijanse”, (SAD) ulaze u proces stvaranja novog vojnog bloka – “azijske verzije NATO-a” – navodi se u izveštaju.

Lider zemlje je primetio da su “SAD i neprijateljske snage” zadobile “ozbiljan udarac” jačanjem vojnih sposobnosti Pjongjanga i da sada “drhte od straha i strepnje”.

U ovoj situaciji, primetio je Kim DŽong Un, zemlja treba da uloži dvostruko više napora da ojača svoje vojne sposobnosti.

On je istakao da je primarni zadatak nuklearnih oružanih snaga “odvraćanje od rata i zaštita mira i stabilnosti”, ali ako to ne uspe, Pjongjang je spreman da “izvrši još jednu misiju koja neće biti odbrambenog karaktera”.

S tim u vezi, postavljen je zadatak da se napravi nova interkontinentalna balistička raketa koja bi omogućila da se u slučaju napada odmah odgovori nuklearnim udarom.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RETKI SNIMCI – Pogledajte Severnu Koreju, zemlju iza “gvozdene zavese”


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije