in

Amerikanci istražuju ko ili šta to ometa komunikacione sisteme na Baltiku?

Amerikanci istražuju ko ili šta to ometa komunikacione sisteme na Baltiku?

AMERIČKI Institut za proučavanje rata (ISW) je 18. januara 2024 izvestio o velikim poremećajima u GPS i komunikacionim sistemima u baltičkom regionu.

Foto gpsjam.org

Nedavni rasprostranjeni prekidi GPS zabeleženi u Poljskoj i baltičkom regionu, podstiču spekulacije o potencijalnoj eksploataciji ruskih sistema za elektronsko ratovanje u ovim regionima.

Poljska publikacija Radio Zet citirala je podatke sa web-sajta GPSJAM za ometanje GPS od 16. januara koji su pokazali neviđene nivoe GPS smetnji u severnoj i istočnoj Poljskoj, uključujući Varšavu i sve do Lođa.

Podaci GPSJAM takođe pokazuju slične visoke nivoe GPS smetnji u južnom Baltičkom moru, severozapadnoj i centralnoj Poljskoj, između 25. i 27. decembra 2023. i 10. januara 2024. godine.

Poljski mediji sugerišu da su prekidi GPS u decembru 2023. mogli biti uzrokovani ili nekim vojnim vežbama NATO u baltičkom regionu, ili bi mogli biti povezani sa nedavnim ruskim testovima elektronskog ratovanja u Kalinjingradskoj oblasti, o čemu smo već izvestili.

Potpukovnik švedskih oružanih snaga i nastavnik na Vojnoj akademiji, Joakim Paasikivi, 6. januara je izjavio kako veruje da su nedavne GPS smetnje rezultat takozvanog „hibridnog ratovanja Rusije“ i napomenuo da je Rusija i ranije ometala GPS signale u severnoj Evropi kako bi zaštitila svoje vojne aktivnosti u regionu Murmansk ili otežavala vežbe NATO.

Ruski mediji preneli su da od sredine decembra 2023. godine vojnici ruske Baltičke flote treniraju korišćenje sistema za elektronsko ratovanje RB-301B Borisoglebsk-2 u Kalinjingradskoj oblasti, što neki izvori i pripisuju navedenim prekidima u komunikacijama.

Foto mil.ru

„OMETAČ“ BORISOGLEBSK-2

Naime, RB-301B Borisoglebsk-2 je automatizovani sistem za radio-elektronsko ratovanje. Dizajniran je za ometanje satelitskih komunikacionih sistema i radio navigacionih sistema u KH i VHF opsegu.

Borisoglebsk-2 čine kontrolni centar R-300KMV i pojedinačna vozila sa različitom elektronskom opremom: R-378BMV, R-330BMV, R-934 BMV i R-325UMV. Prema dostupnim podacima, kompletan sistem obuhvata devet posebnih uređaja sa različitim kompletima opreme.

Sva sredstva sistema postavljena su na samohodnu šasiju višenamesnkog univerzalnog amfibijskog lakog oklopnog transportera MT LBu, modifikovanog za ugradnju nove specijalne opreme.

Ova šasija obezbeđuje visoku mobilnost i upravljivost, što omogućava da Borisoglebsk-2 blagovremeno dopre do zadate zone i odmah započne sa dejsvom. Pored toga, RB-301B je u velikoj meri kompatibilan za rad sa ostalom vojnom opremom.

Po dolasku na mesto rada sistemu je potrebno oko 15 minuta da se sva oprema rasporedi i pripremi za dejstvo. Svi elementi sistema zahtevaju odgovarajuće napajanje, za šta „Borisoglebsk-2” koristi nekoliko dizel generatora.

No, postoji i mogućnost napajanja iz civilne ili industrijske infrastrukture ukoliko postoji u blizini zadatog položaja.

PROBLEM NIJE RAZREŠEN

U ovom trenutku, ISW ne može nezavisno da potvrdi uzrok smetnji GPS, ali sugeriše da bi ruske mogućnosti za elektronsko ratovanje u Kalinjingradskoj oblasti mogle značajno da utiču na Poljsku i baltički region.

oruzjeonline.com

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije