in

Amerika objavila Rusiji rat bez pravila

Amerika objavila Rusiji rat bez pravila

SJEDINjENE Američke Države i njihovi saveznici vode rat bez pravila protiv Ruske Federacije, tako da i sa ruske strane ne bi trebalo da postoje pravila prema neprijatelju, smatra zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

FOTO: AP/Tanjug

Komentarišući nove američke sankcije na svom Telegram kanalu, Medvedev se zapitao da li je potrebno na njih odgovarati.

– Izgleda da nije, njihov broj se već meri u desetinama hiljada, mi smo naučili da živimo i da se razvijamo sa njima. Sa druge strane – treba. Jer oni – SAD i njihovi saveznici – objavili su nam rat bez pravila! – primetio je političar.

Medvedev je predložio da se odgovori istom merom.

– Ne treba poštovati nikakva pravila prema neprijatelju! Neka svako odgovara za štetu koju nanose Rusiji, i to što je više moguće! Svako treba da nosi svoj krst – naglasio je on.

– Zapamtite: Oko za oko, zub za zub! – zaključio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije!

Prethodno, Ministarstvo finansija SAD objavilo je da je proširilo sankcije protiv Moskve, uvrstivši na sankcioni spisak više od 30 osoba i 200 organizacija iz Rusije, ali i Kine.

Na listi osmog paketa sankcija našli su se i lider Gagauzije Evgenija Gucul, Ruski naučni centar robotehnike i kibernetike, sedam brodova za prevoz tečnog gasa, “Uralvagonzavod”, strukture Rosatoma, “Gazprom invest”, kao i kompanije povezane sa IT sektorom i vazduhoplovstvom, Pokret dece i mladih “Prvi”, i drugi.

Sankcije se odnose i na rusku finansijsku infrastrukturu, uključujući Moskovsku berzu, Nacionalni klirinški centar, osiguravajuće društvo SOGAZ i dr.

Sankcije SAD obuhvatile su i niz građana Kine, Belorusije i Južnoafričke republike.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKA DALEKOMETNA AVIJACIJA: Let iznad voda Baltičkog, Barencovog i Norveškog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije