in

Западњаци у редовима чекали да добију органе убијених на Космету

Западњаци у редовима чекали да добију органе убијених на Космету

ПОТПАРОЛ Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је да је Косово и Метохија током оружаних сукоба у региону била територија “црне” трансплантације и “црна рупа” у којој су људи нестајали, а западњаци чекали у редовима да добију њихове органе.

– То је област гдје су људе живе сецирали и вадили им органе ради продаје оним људима који су, безусловно и без намере да клевећем, то је тачно тако, на Западу стајали у редовима чекајући на операцију пресађивања органа – рекла је Захарова за „Спутњик“.

Према њеним ријечима, они су те органе почели да добијају онда када је Косово претворено у страшну црну рупу, у којој су људи нестајали и које, не само да су убијали, већ су то чинили како би продавали њихове органе.

Специјални суд за Косово формиран је ради разматрања тешких прекограничних злочина, ратних злочина и злочина против човјечности, почињених током 1998-2000. године на Косову и Метохији.

Повод за његово формирање био је извјештај Парламентарне скупштине Савјета Европе, објављен 7. јануара 2011. године, у ком се тврди да су чланови терористичке ОВК крајем 1990. почетком 2000. године били умијешани у озбиљне злочине, као што су трговина наркотицима, киднаповање и убиства људи, трговина људским органима.

Парламент Албаније једногласно је 21. јула изгласала резолуцију којом се одбацују оптужбе за трговину органима током рата на Косову из извјештаја Савјета Европе.