in

Velika karijera se ne gradi preko noći (FOTO/VIDEO)

VELIKO mi je zadovoljsto da čitaoce “Večernjih novosti” pozdravim u vreme božićnih praznika i poželim dobro zdravlje, sreću, radost i ljubav, jer to je ono što svima nama treba.

Foto: Nikola Skenderija

Ovako, u dahu, za naš list govori folk zvezda Violeta Viki Miljković, naglašavajući da Božić uvek provodi sa porodicom i da od malih nogu navikla da se raduje ovom prazniku, jer svemu tome prethodi i post, pa su utoliko iščekivanje i radost veći. Božićnu tradiciju je ponela iz porodične kuće u Nišu. Nakon udaje za Dragana Taškovića Tašketa i rođenja sina Andreja, lepu tradiciju su preneli na naslednika, jer ta vrednost treba da se čuva.

– Na Badnji dan spremila sam tradicionalnu posnu trpezu koja ne može da prođe bez pasulja, punjenih suvih paprika, bundeve, suvih šljuva i smokvi, a umesila sam i česnicu – otkriva nam Viki. – Mi jedemo na podu, jer je to bio običaj u Tašketovoj porodici, a mi smo ga usvojili. Suprug unosi badnjak u kuću, on je naš Božić Bata. Andrej i ja ga čekamo i bacamo orahe po ćoškovima. Nakon večere, pre ponoći bili smo u Hramu Svetog Save, gde smo se pričestili posle petonedeljnog posta.

Foto: Nikola Skenderija

Što se tiče božićne trpeze, Viki kaže da kod njih južnjka ide sve – obilno predjelo u vidu salata, suhomesnatih proizvoda, sira, kajmaka, paprike i ajvara, pa glavna jela, a na kraju ono što najviše voli – slatkiši. I sve je sama spremila. Novu godinu Miljkovićeva je dočekala radno, pevajući u rodnom Nišu, gradu koji obožava i koji joj je uvek u srcu:

– Rado odlazim u Niš i uvek mu se obradujem, jer me vrati u detinjstvo, u srećne dane, seti me na roditelje i prijatelje. Te noći sam videla mnoge meni drage ljude, sa kojima se nisam videla godinama. Nišlije su ljudi sa dušom i emocijom.

Na muzičkoj sceni Viki je od 1992. i albuma “Loša sreća”. Priznaje da je posle toliko godina najviše uzbude dobra pesma i izvođač, nebitno da li je reč o vokalnom solisti ili kvalitetnom instrumentalisti. Pesme danas traži samo po osećaju i bira kompozicije koje je naježe, u kojima pronađe neki deo sebe ili nekog njoj dragoj.

– Današnja muzička scena je ista kao što je i bila, nikakve razlike nema. Nekada, kao i sada ima kvalitetne i dobre muzike, dobrih pevača, a i ima i onoga što ne zaslužuje da pripada tu, nego je slučajni prolaznik u ovom poslu – smatra pevačica, koja je od 2015. stalni član žirija “Zvezda Granda”. Na pitanje da li žirira dušom, srcem ili profesionalno, odgovara nam:

– Pre svega, kandidat mora da ima kvalitet. To je takmičenje pevača, učesnik ne može samo da bude talentovan, mora da zna da peva. Takođe, vrlo je važan način na koji može da reprodukuje svoj kvalitet, jer su ta deca pod pritiskom reflektora, što nije jednostavno. Dete koje je rođeno za pevanje, pokazuje te posebne momente koji su iskreni, čisti, neistrošeni i nevini. Žiriranju pristupam roditeljski, na edukativan način, ali me u mnogim situacijama vodi empatija i emocija prema kandidatima. U “Zvezdama Granda” se tokom sezone pojavi mnogo talentovane dece, koja imaju potencijal, ali žele sve preko noći. Manjak strpljenja i nedovljna posvećenost ih na kraju koštaju. Velike karijere se grade polako i dugo, ne može ništa sad i odmah.

Publika kod Viki najviše voli iskrenost. Bar tako ona misli. Vedra je, nasmejana, raspoložena a to ljudima u ova tmurna vremena nedostaje. Pitamo je da li će u 2024. obradovati publiku novim pesmama.

– Više puta sam najavljivala novitete, ali mnogo toga je uticalo da do sada nijedan nije ugledao svetlo dana – govori nam Violeta. – Evo, ekskluzivno za “Novosti”, mogu da kažem da spremam fantastično iznenađenje u prvoj polovini godine. Ne bih mnogo da otkrivam, više volim da prikažem publici šta imam, a ona da svoj sud.

Foto: Nikola Skenderija

Prodaje nekretnine, oprema domove

VIKI i Taške su vlasnici kompanije za nekretnine, a mnogi kažu da su lideri u toj sferi poslovanja…

– U životu smo perfekcionisti, sve što radimo, radimo maksimalno profesionalno i sa posvećenošću, ili se uopšte ne prihvatamo posla. Tako je i u muzici. U Beogradu je deo kompanije za prodaju nekretnina, dok u Istanbulu imamo ispostavu koja se bavi dizajnom i opremanjem doma.

Foto: Nikola Skenderija

Veliki intervju sa Viki, pogledajte i uživajte, u videu ispod:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije