in

TUGA NA RTS-u, PREKINUT DNEVNIK: Voditeljka saopštila tužne vesti

VODITELjKA RTS-a saopštila je tužnu vest gledaocima Dnevnika – Nada Perić Kovačević, zaposlena na RTS-u, preminula je.

Foto: RTS/Printskrin

– Preminula je naša koleginica Nada Perić Kovačević. Dvadeset pet godina je radila na RTS-u, bavila se i zaštitom autorskih prava serije i filmova. Oproštaj je u subotu, 6. januara, na Novom groblju – saopštili su u Dnevniku na RTS-u.

Prijatelji i kolege oprostili su se od Nade.

– Danas je tužan dan za kolege Nade Perić Kovačević, dugogodišnje članice RTS-a, koja je preminula nakon 25 godina rada u ovoj medijskoj kući. Nada je bila šef pravne službe, a posebno se isticala u zaštiti autorskih prava serija i filmova. Njen doprinos javnom servisu bio je neizmerno važan, a kolege su se emotivno oprostile od nje u večernjem Dnevniku – prenosi Puls onlajn.

Oproštaj od Nade Perić Kovačević je u subotu, 6. januara, u 13 časova na Novom groblju u Beogradu, prenosi RTS.

Inače, Nada je majka poznate džez pevačice Lene Kovačević i supruga dramskog pisca, scenariste, reditelja i akademika Dušana Kovačevića.

Tužnu vest je na svom Instagramu podelila upravo Lena.

– Anđele moj… anđele naš. NADO. Otišla si Gospodu koga si svim srcem volela. Radost je tvoje srednje ime, ljubav i požrtvovanje tvoj savet za srećan život. Umela si da se raduješ životu u potpunosti, neverovatne životne energije po kojoj si prepoznatljiva, pa tako i poslednjih godina tokom prestrašne bolesti koju si nosila kao svoj Krst. Ti si učila nas kako da se sa bolešću tvojom nosimo. Kao da je sve normalno. A bila je borba… Bila si i u tome blagodarna. Nasmejana. Zaslužila si Svetlost. Mamice… – napisala je Lena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije