in

Stojine komšije ispričale šok detalje za koje niko nije znao

Stojine komšije ispričale šok detalje za koje niko nije znao

STOJA NOVAKOVIĆ uspela je da uradi mnogo sama svojim glasom i kako meštani sela Perlez kažu, darom od Boga.

Foto: Instagram

Koliko joj je bilo teško da prolazi kroz nesreće koje su je zadesile zna samo ona, jer kako su komšije otkrile “muž joj se ubio, a bila je i teška sirotinja”.

Stojanka Novaković Stoja danas živi u Perlezu, a komšije i sugrađani, za emisiju “Metar moga sela” pričaju o tome kakva je pevačica i kako je uspela da se izbori sa problemima koje je imala.

Prva komšinica ima samo reči hvale za folkerku:

Foto: Printskrin/Jutjub/Zmijanchev

– Ona je kuma moje sestre i super je. Fina je komšinica, što se toga tiče mogu vam reći kulturna je nije napadna. Nikome ne smeta. Kupila je kuću i u Rijeci, ide sada tamo-vamo, inače i muž joj je predivan. Igor je izmišljen, jedan fin, kulturan čovek. Razumeju se, stvarno.

Komšinica kaže i da je pevačica živela veoma skromno u detinjstvu.

– Bila je jako teška sirotinja, ali je jako lepa, fina, kulturna pametna, nikada nije prošla da se ne javi.

Na pitanje da li se promenila od kada je postala popularna kaže:

– Znaš kako, kada je neko siromah, slabo se i poznaje. Znala sam, teško je živela, onda se mlada udala, brak nije baš tako bio, onda se ona probijala, eto, pesma je održala. Sreća, imala je dar od Boga, koji je stvarno podigao i nju i njene roditelje i brata. Sve je ona pomagala, daleko od toga da nije, stvarno.

Foto: Reprint Sabor

Iako sve deluje bajkovito život folkerke su obeležili tragični trenuci. Teške trenutke Stoja je uspela da prebrodi zahvaljujući muzici i radu ali i svom partneru Igoru.

– On je nju, ja mislim, u svemu motivisao. On je jedan divan čovek – kaže prva Stojina komšinica i dodaje:

– Imala je težak period sa tim bivšim mužem, on se ubio.

Stoja je u braku, u koji je ušla veoma mlada, dobila i sina.

– Nije više ni imala dece, sve je to uticalo – kaže komšinica i dodaje:

– S kim ne jedeš ne znaš tačno pravu istinu, ali verovatno da je sve to uticalo.

– Od supruga, prvog muža i tu je kuću održavala, sredila je i kada se sin oženio, on je tu stanovao, tu je stvorio i dvoje dece, međutim, mlad se oženio, naivan, tu se raziđu, ona je kupila snaji stan. Mislim stvarno jeste, što se toga tiče… Njemu je kupila stan, a tu je kuću prodala – kaže komšinica za emisiju “Metar moga sela” i nastavlja:

– Stvarno se borila, svim silama i uspela je. Sada je i baka, ima dvoje unučadi jako fine, veliki su već. Mislim da Milica ima 18 godina, a ovaj mali je nešto malo mlađi.

Foto: Printskrin/Jutjub/ Grand News Online

Sebi i svojoj porodici je Stoja takođe napravila kuću u kojoj je nekada živela sa roditeljima.

– Ona je tu napravila montažnu kuću, posle je tu dovela i roditelje da budu sa njom. Međutim eto i oni su mladi umrli. Bila je baš vezana za njih. Samo njih dvoje dece je bilo i ona zna kako su živeli, kako su sve prošli i onda je želela sve da im ugodi i uspela je, stvarno je uspela bez obzira na sve – priča komšinica popularne folkerke.

Stoja je u Perlezu išla u osnovnu školu, a ako je suditi po rečima komšinice dalje se nije školovala.

– Ona nije čak ni školu završila ali je stvarno postigla sve. Hvala bogu to je dar od boga koji je ona mogla da iskoristi – kaže prva Stojina komšinica i dodaje:

– Dobra je kao čovek, ima dobru dušu. Pedantna je jako, možete da vidite kuću, to je sve pod konac, puno cveća, puno trave, to je sve pedantno stvarno.

Reči hvale su se samo nizale pa nam je meštanka Perleza rekla i:

– Super je žena stvarno, svaka čast, ja volim nju. Ona je dobra, nije nadmena, ne gleda nas sa visoke noge pošto se uzdigla, ima više nego svi mi.

O tome da i Stoja pomaže ljudima u selu komšinica kaže:

– Da ono što ona ne nosi, nije to ništa pohabano, ali poklanja svima.

Uprkos uspehu koji je postigla i novcu koji je zaradila, Stojanka Novaković Stoja odlučila je da živi u svom rodnom mestu u kom je napravila montažnu kuću.

– Tu je odrasla, tu je živela, a onaj kraj gde je ona odabrala tu je kanal Dunav-Tisa-Dunav i tu je njena kuća izlazila i ona je to jako lepo napravila. Ona se izborila, pa posle i brat njen, a roditelji su joj pomrli. Posle se ona udala pa je na ovoj strani bila, al znamo se, znam joj i roditelje, znam joj i babu i dedu i sve joj znam.

– Seljačko dete, nije prepotentna. Takva je, svi je vole, što je ne bi voleli kada je naša, iz našeg mesta. Meni je lično drago što je napravila uspeh, neka se probila, neka je ostvarila neki svoj san verovatno taj u pesmi, ali da li je ostalo, to ne znam.

Na pitanje šta o Stoji pričaju najčešće u selu jedan meštanin nam je kratko rekao:

– Ništa, sve najbolje. Dolazi tu, tu joj je kuća, tu joj je auto, mi smo komšije. Vrh.

Foto: Instagram printskrin/stoja_institucija

U selu Perlez se Stoja udala kada je bila mlada, ali tu kuću u kojoj je nekada živela je kasnije prodala.

– Ovo je bila nekada Stojina kuća. Nije tu odrasla, tu se udala. Za mene je Stoja super čak među onima u prvih 10 gde nema za njom jurnjave, kojekakvih priča. Svi je vole – kaže nam meštanin Perleza koji je kupio kuću od Stoje i dodaje:

– Nemate od koga da čujete loše za nju. Žena koja cena ceni i prošlost, a gleda i na budućnost.

(BLIC)

BONUS VIDEO:

POSVEĆENOST JE KLjUČ USPEHA | Božićni “Novosti” intervju | Viki Miljković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije