in

SEĆATE LI SE UČITELJICE IZ “SREĆNIH LJUDI”? Gde je i kako izgleda tri decenije kasnije

KULTNA serija “Srećni ljudi” jedna je od omiljenih kod publike, a svaka njena repriza kroz godine dobija još više obožavalaca.

Foto: Printscreen/Jutjub

Aktuelnost “Srećnih ljudi” se nikada nije dovodila u pitanje, jer su se mnogi pronašli u seriji, a brojni glumci koji su igrali u njoj još uvek privlače pažnju javnosti, piše “Blic”. 

U seriji je glumila i Ljiljana Đurić, koja je pre više od 28 godina igrala lik Necine učiteljice.

Rečenica: “Deco, ovo nije smešno”, koju je izgovarala, spada u red čuvenih, a mnogi su Ljiljanu hvalili zbog sjajnog prikaza stroge učiteljice, čije fasade padaju kada je dodirnu životne priče njenih učenika.

Đurićeva se tokom godina fizički promenila, a nedavno je gostovala u jednoj emisiji.

– U Šapcu sam odigrala jednu od mojih nadražih uloga. Ova uloga nije važna jer sam ja dobila tri različite nagrade na tri različita festivala, ona je doživela debakl u Sarajevu, zbog privatnih svađa među glumcima. Ali tad sam ja odrasla. Odrasla sam jer sam na jednoj od repriza istinski doživela pravu katarzu. Tada sam shvatila i Aristotela i svu teoriju koju sam učila u životu. Mislim da je to prekretnica u mom životu – ispričala je glumica.

Foto: Printscreen/Jutjub

– U predstavi postoji monolog koji traje 7-8 minuta. Ja sam bukvalno potrgala haljinu sa sebe. Sela i pustila onako da mi noge vise sa bine, zaplaka se i rekla: “Ljudi, ja se ne zovem Sibina Zlatić, meni je ime Ljiljana Đurić”. U sali je nastao tajac. Prolomio se takav aplauz. Mislim da je i publika shvatila da se tad dogodilo nešto što se ne događa svaki dan. I tada sam shvatila da sam ja razumela samu sebe i potrebu zašto se bavim ovim poslom – dodala je u emisiji “Naši ljudi”.

Ljiljana je, inače, rođena u Konjicu (BIH), 16. marta 1955. godine.

BONUS VIDEO:

“NOVOSTI” U “JUTRU” MOJA PRODUŽENA RUKA | Novogodišnji “Novosti” intervju | Bojana Ristivojević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije