in

POSLE RAZVODA OD ANĐELINE: Druga strana Breda Pita

U DRUŠTVU australijskog muzičara Nika Kejva i britanskog skulptora Tomasa Hausagoa, američki glumac Bred Pit otvorio je svoju prvu umetničku izložbu u finskom gradu Tampere.

Foto: Tanjug/AP Photo

Bez mnogo medijske pompe i na iznenađenje stanovnika trećeg po veličini grada u Finskoj, američki glumac Bred Pit prvi put je javnosti predstavio svoje umetničke radove.

Filmska zvezda i samouki vajar izložio je svoje radove u okviru veće izložbe britanskog umetnika Tomasa Hausagoa, a zajedno sa njima svoje keramičke radove predstavio je i australijski pevač Nik Kejv.

– Za Nika i mene ovo je čitav novi svet i naše prve izložbe. Za mene je ovo način da pogledam duboko u sebe, da vidim gde sam pogrešio u odnosima sa ljudima, da budem brutalno iskren prema sebi, da razumem one ljude koje sam možda povredio – rekao je Pit tokom otvaranja izložbe.

Glumac je navodno počeo da se bavi vajanjem nakon razvoda od Anđeline DŽoli, provodeći i 15 sati dnevno u studiju britanskog umetnika u Los Anđelesu 2017. godine. Časopisu DŽi-Kju rekao je da na svoje bavljenje vajanjem ne gleda kao na umetnost, već na tihi, samački sport.

Pitova neočekivana poseta Finskoj iznenadila je građane baltičke zemlje, pošto njegovo učešće u izložbi nije bilo najavljeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije