in

Po čemu su se razlikovale svadbe sestara Rodić?

Bojana je postala poznata kao sestra Bogdane Ražnatović, supruge Veljka Ražnatovića, a njihovu svadbu je takođe pratila čitava javnost pre tri godine.

Foto: ATA images

 

I jedni i drugi su ispoštovali običaje koje nalaže naša tradicija, ali ipak, koliko postoje podudarnosti, toliko su se ove dve svadbe u mnogo čemu razlikovale.

Kako su sestre Rodić iz Titela i Veljko i Mirko su išli u njihovo rodno mesto, kako bi ih “otkupili”. I Cecu Ražnatović i Gocu Božinovsku su sačekali Rodići sa čuturom, a obe pevačice su ispred kapije ispile rakiju.

Potom su se i Veljko i Mirko latili puške, pa iz prvog puta pogodili jabuku koju su Rodići postavili za buduće zetove. Bojanini i Bogdanini roditelji su se otvorili, pa zetovima poklonili po kuću u Titelu.

Foto: ATA images

 

Ono što je sve interesovalo jeste za koliko su mlade kupljene, a kako se navodi, Šijan je za Bojanu dao 50.000 evra, dok je Veljko za Bogdanu dao 20.000 evra. Pored toga, Bojana je imala tri venčanice, a njihova cifra doseže preko 10.000 evra, dok je njena sestra Bogdana imala dve, od toga je jedna venčanica njene svekrve Cece, te je ona imala veću emotivnu vrednost. Inače, poznato je koliko su Ražnatovići vezani za crkvu i Hram Svetog Save, te su se upravo tamo Bogdana i Veljko zavetovali na večnu ljubav, dok su Šijan i Bojana sudbonosno ”DA” izgovorili u crkvi Svete Petke u Surčinu.

Za obe svadbe je interesantno da je dan pred veliki dan kiša padala kao iz kabla, a jutro na dan svadbe je osvanulo sunčano i vedro, što je obradovalo obe porodice.

Foto: ATA images

 

Iako su obojica sa svatovima dolazili u Titel, kod Veljka je bilo i žena, pa je pored njegove majke Cece tu bila i sestra Anastasija, koje su mu najveća podrška, ali i druge pripadnice lepšeg pola, dok je Mirko Šijan zabranio svim ženama, osim svojoj majci da budu u svatovima.

Oko pet stotina zvanica se kod Ražnatovića veselila u luksuznom hotelu u prestonici, a do ranih jutarnjih časova su ih zabavljali brojni pevači, dok su se pripadnici čitave estrade koja se našla na veselju latili mikrofona. Šijan nije želeo da ide dalje od rodnog mesta, te je svadbeno veselje od oko 300 zvanica upriličeno u jednom restoranu u Jakovu.

 

 

Ono što su mnogi primetili takođe, jeste da su za ove tri godine Rodići renovirali kuću, te je sada umesto nisko nanizanih cigli i drveta, sve zazidano, podignuto u visinu, a običnu kapiju, je zamenila grandiozna gvozdena kapija, dok je zelena fasada sada u krem nijansi i odiše luksuzom.

Jasno je da su se sve porodice potrudile da naprave gala veselje za svoje naslednike i naslednice, a da li je Šijanova svadba uspela da nadmaši Veljkovu, koja nosi epitet ”svadbe decenije”, ostaje da vidimo.

BONUS GALERIJA: Retko viđene slike sa Cecine i Arkanove svadbe

“>

Foto: D. Milovanović

Foto: D. Milovanović