in

Oliver je ima samo 51 godinu, a proslavio se u filmu “Indijana DŽons”

Američki glumac koji je glumio u Indijani Džonsu i filmu “Speed Racer” poginuo je zajedno sa svoje dve ćerke, stare 10 i 12 godina, u avionskoj nesreći na Karibima.

Foto> Profimedia

Kristijan Oliver (51) poginuo je kada je avion kojim je leteo sa porodicom pao i srušio se pored obale jednog ostrva.

Pilot aviona je takođe poginuo zajedno sa Oliverom i njegovom decom, Maditom i Anik. Glumac se pojavio u nekoliko hitova na velikom ekranu, uključujući “Saved By The Bell” i “Valkyrie”.

Stravična nesreća se dogodila se u četvrtak oko podneva, kod obale Bekije. Malo ostrvo je deo Svetog Vincenta na Karibima.

Glumac će se posthumno pojaviti u filmu pod nazivom “Forever Hold Your Peace”, koji je prestao da snima krajem decembra.

Reditelj filma, Nik Lajon, odao je počast zvezdi na internetu i napisao: “Godinama smo pričali o zajedničkoj produkciji filma i konačno smo to uradili! Hvala ti što si bio sjajan kolega, glumac i prijatelj”.

Lokalni izveštaji kažu da je sa decom stigao na Karibe 26. decembra nakon snimanja. Samo dva dana pre smrti Oliver je objavio snimak na tropskoj plaži uz natpis: “Neka ljubav vlada. Želim vam svima najbolje u 2024. godini”.

Grupa je navodno išla za Svetu Luciju kada se njihov avion srušio nedugo nakon poletanja sa aerodroma u Bekiji.

Na snimku koji je zabeležio slučajni prolaznik čuju se zvuci užasnog razbijanja uz “Avion se srušio! Pozovite obalsku stražu!”.

Glumac je u decembru 2021. podneo zahtev za razvod od svoje bivše supruge, novinarke iz Los Anđelesa Džesike Muroz.

Voda oko mesta nesreće je navodno samo oko 70 stopa (oko 21 m), a meštani su pomogli hitnim službama da pretraže vodu.

Pilot Robert Saks kontaktirao je toranj ubrzo nakon poletanja kako bi ih obavestio da je mlaznjak u nevolji i da se on okreće. Prema lokalnim izveštajima, ovo je bila poslednja komunikacija iz aviona.

(The Sun)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije