in

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA NA SVADBI: Pevačica zanemela, veselje prekinuto

I ne, nije reč o pijanim gostima i posledicama alkohola, već o gubitku mladog života koji se pre nešto više od nedelju dana desio u toku jedne svadbene proslave.

Naime, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mestu Mramorje, mladić je sa svadbe krenuo put grada i automobilom udario u potporni zid pored magistrale i nastradao na licu mesta. Svedok ovog tragičnog događaja u Priboju bila je Grandova pevačica, nekadašnja učesnica šoua “Nikad nije kasno”, Mirjana Bažalac, koja od šoka i dalje ne može da dođe k sebi. 

– Šta da vam kažem… Prvi put u životu doživim da se veselje prekine. A, pevam ravno 30 godina! Zašto? Barjaktar je poginuo na par stotina metara od sale! U početku je sve delovalo normalno, svadba kao svadba, mladenci divni, narod nije sedao, svi su igrali sve vreme. Radno vreme nas muzičara je bilo do ponoći i sve je išlo kako treba. Prošla je torta, vatromet i ostalo je još malo da se svira i veseli, ali negde sat vremena pred kraj otišla sam do toaleta, a kad se vratila zatekao me je jeziv prizor – počinje priču pevačica za “Grand Online” i nastavlja: 

 

 

– Na metar od mene stojala je starija gospođa i kaže mi kroz suze: “Ipak mi nećete pevati Zlatiborske zore”. Ništa nisam shvatila, čak nisam čula ni da muzika više ne svira. Uhvatila sam je za ruku i rekla joj  “Verujem da žurite, ali evo, ići će pesma odmah”, na šta mi je odgovorila: “Neće dušo, nema više ni muzike, ni veselja. Barjaktar nam je poginuo na 500 metara odavde”.

Za tri decenije muzičke karijere i mnogobrojnih svadbi čiji je bila deo, Mima tvrdi da veći šok i tragediju nije doživela. 

– Samo sam sela na neki kanabe koji je bio tu u holu, oduzeta. Nikada ovo nisam doživela u životu, stvarno je bilo jezivo – ističe pevačica i priseća se trenutka kada je ušla u salu u kojoj se pre toga slavilo. 

– Nije bilo nikog osim muzičara, samo muk i tišina, poneki uzdisaj konobara i jauci ispred sale. Strašno, dečko je bio ’94. godište, život je bio ispred njega. Stvarno velika tuga – kaže Mima.

 

 

Zbog prerano ugašenog mladog života i zbog veselja koje je trebalo da bude najlepši dan u životu mladenaca, ne može da sakrije tugu i šok. Kaže, trebaće joj mnogo vremena da se oporavi od svega.

– Čeka me puno posla, a ja i dalje da se sastavim ne mogu. Ni nedelju, ni ponedeljak nisam mogla da radim – kaže pevačica i otkriva šta je uzrok nesreće:

– Verovatno alkohol i brzina u kombinaciji sa mladošću. Sve u svemu, sve je više tragedija te dece. Par sati nakon ovog tragičnog događaja u Priboju, i četvoro dece u Užicu na licu mesta poginuše. Ne mogu da vam opišem koliko mi je ovo teško palo. 

Radeći mnoge svadbe i veselja uverila se da omladina sve više konzumira alkohol, a zatim sedne u kola i na taj način rizikuje i svoj i tuđ život. 

 

 

– Niko taksi da pozove, niko ne misli o onome – ne brže od života. Mladost eto… Danas mi je i muž bio na sahrani jednog od momaka iz Užica, a svirao mu je prvi rođendan. Ne možete ni da zamislite kako je to – s knedlom u grlu kaže i zaključuje:

– Mislim da je rešenje prosto i jednostavno. Nema milion sala za proslave, zna se gde su veselja i policija bi morala  da ima patrole na 50 metara sa obe strane i to je to. Ko nije u stanju da vozi, isključe ga i bar neki život bude spašen. A ovako eto… tuga.

(GrandOnline)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici – budimo “na ti”.

Nova dimenzija novosti, vaš “Nportal.rs”.