in

Neću se poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet

Neću se poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet

PRODUKCIJA HBO odlučila je da zameni glumca Miloša Bikovića u novoj sezoni popularne serije “The White Lotus””, nakon što je prvobitno objavljeno da će se srpski glumac pojaviti u trećoj sezoni ove serije.

Foto: ATA images

Nakon oštrih reakcija javnosti zbog Bikovićevog angažmana u Rusiji, HBO produkcija odlučila je da zameni Bikovića, te se on neće naći u nastavku popularne serije.

– Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi – rekao je Biković.

– Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti. Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo White Lotus-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni – zaključio je Biković.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije