in

Nastupa 150 izvođača na 40 lokacija u gradu

NA manifestaciji „Doček“, koju već sedam godina zaredom, 13. januara organizuje Fondacija „Novi Sad – evropska prestonica kulture“, u okviru 50 časova programa sa najvećim bogatstvom muzičkih žanrova, nastupiće više od 150 izvođača na 40 lokacija u gradu i nekoliko okolnih mesta.

V.Veličković

 Organizatori ističu da će posle autentične umetničke proslave Nove godine, koja je u noći između 31. decembra prošle i 1. Januara ove godine, u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave privukla gotovo 30 hiljada posetilaca, novosadski Doček i 13. januara potvrditi da  je jedinstven u Srbiji.

-Doček će posetioce samo za jedno veče provesti kroz čitav grad, nudeći jedinstvenu kombinaciju muzičkih pravaca, izvođača, i lokacija- kažu organizatori i naglašavaju da su ulaznice za tri koncerta već rasprodate.- Ostalo je još veoma malo ulaznica za nastupe Ketrin Finč, jedne od najboljih harfistkinja sveta u svečanoj Sali Gradske kuće, Ladytron, elektro-pop četvorke iz Liverpula u Pozorištu mladih i Novosadski Big bend, koji će u Srpskom narodnom pozorištu, uz goste izvesti muziku iz najvećih filmskih ostvarenja.

Portugalska fado diva, Žizel Žoao, nastupiće u Sinagogi, britansko-bahreinski sastav, Flamingods, u Kulturnom centru grada, Simfonijski orkestar Republike Srpske, uz banjalučki bend SOPOT i specijalnog gosta, Marka Luisa u Srpskom narodnom pozorištu. U Radničkom domu je koncert turskog tria, Islandman, u Gradskoj koncertnoj dvorani,  Rišara Galijana, nosioca prestižnih muzičkih nagrada, a u sali NIS-a, Kande, Kodže i Nebojše, predstavnika  alternativne scene.

Studentski kulturni centar „Fabrika“, ugostiće evropske i domaće elektro kombinacije di- džejeva Metju Džonsona, Runija i 2 MUCH, dok će predstavnici mlade scene Zhiva, Keni nije mrtav, KOIKOI, Rouzi i Jowam, nastupiti u Proizvodnji.

U  kulturnim stanicama u okolini Novog Sada, nastupiće Braća Teofilović (Kovilj), Akademski hor Collegium Musicum, (Rumenka), Lena Kovačević (Bukovac),  Neverne bebe (Stepanovićevo)…

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije