in

Najlepšu baladu Lepe Brene napisao Saša Popović

Najlepšu baladu Lepe Brene napisao Saša Popović

SAŠA POPVIĆ mnogo puta do sad je dokazao da je tata šoubiznisa koji je danas zaslužan za mnoge karijere pevača, a malo ko zna da upravo on potpisuje i mnoge domaće hitove.

Foto: Z. Knežević, Jutjub printskrin/Lepa Brena

Saša nikad nije krio da je pesme pisao iz hobija, uporedo sa svojim primarnim zanimanjem, a hrabrost da ih objavi dobio je od menadžera „Slatkog greh“ Rake Đokića.

Foto: Petar Milošević

Tako je davne 1985. godine komponovao i aranžirao jednu od najlepših Breninih balada pod nazivom „Nežna žena“, dok je tekst napisala Radmila Mundrinić.

Posle „Slatkog greha“ sa kojim su Brena i Saša harali bivšom Jugoslavijom, nekadašnje kolege i kumovi su 1998. godine osnovali sopstvenu „Grand“ produkciju, kada je Popović proglašen za najjačeg biznismena u svetu šoubiznisa.

Opšte je poznato da je Saša promenio Breni život iz korena i iz Brčkog preselio je u sprsku prestonicu gde je kasnije sa „Slatkih grehom“ punila hale i dvorane širom Jugoslavije.

Foto: ATA images

Prvog susreta porodice Lepe Brene i nekadašnjeg frontmena „Slatkog greha“ pevačica se i dan danas seća.

-U to vreme sam studirala već šest meseci, a onda je došao Saša da me pita da budem deo grupe. Kada ga je moj otac video, Sale je imao 45 kilograma sa krevetom i onu palačinku od kravate oko vrata i neko odelo je nosio. Tati to nije delovalo ozbiljno. Bilo mu je neozbiljno da radim u nekom takvom bendu, tako da nije verovao u to i jedva mi je dozvolio da odem i radim sa “Slatkim grehom”. To je bilo zato što mu Sale nije odavao neki ozbiljan utisak, a ja sam bila srećna što ga nije izbacio iz kuće – prisetila se svojevremeno Brena za domaće medije.

(GRAND)

BONUS VIDEO:

POSVEĆENOST JE KLjUČ USPEHA | Božićni “Novosti” intervju | Viki Miljković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije