in

NAJFATALNIJE ŽENE JUGOSLAVIJE: NJihova lepota zaludela je mnoge

Ove dame su vremenu bivše Jugoslavije dale posebnu notu lepote! NJihova lica su upečatljiva i danas, a bacale su milione u trans širom regiona. Zato nas uopšte ne iznenađuje činjenica da se za njihov savršen izgled čulo i mnogo dalje od susednih zemalja!

Gde god bi se pojavile, sva pažnja bi se preusmerila na njih! Mnogi muškarci su “obletali” oko ovih žena, a značli su, čak, i da se potuku. NJihova vanvremenska lepota pravila je raskol i u poznatim bendovima.

Stalno su bile prisutne u medijima, a časopis, na čijoj naslovnici bi se pojavila neka od njih, bio bi prodat u rekordnom broju!

Evo ko su pripadnice lepšeg pola, koje su obeležile Jugoslaviju svojim stasom:

Beba Lončar

Iako je mlađe generacije znaju kao suprugu Josipa Radeljaka Dikana, Beba Lončar je mnogo više od toga. Nakon filma “LJubav i moda” bilo je kristalno jasno da Jugoslavija ima veliku glumačku zvezdu čija lepota obara s nogu. Zvali su je i “beogradska Bridžit Bardo”.

Foto: Profimedia

 

 

Bila je ludo zaljubljena u plejboja Dejana Božovića, a nakon veze s njim udala se za Dikana s kojim ima sina Lea. Danas živi u Beogradu, ima 79. godina i retko se pojavljuje u javnosti.

Olivera Katarina

Zbog pevačice Olivere Katarine muškarci su se bukvalno tukli svake večeri u objektima gde je ona nastupala. Jugoslavija pre nje zvezdu takvog kalibra nije imala. Bila je glumica i pevačica, a u karijeri joj je pomogla veza s Titovim obaveštajcem Ratkom Draževićem.

Foto: Arhiv Novosti

 

 

Nastupala je širom sveta i Evrope, a njena lepota i harizma bile su fatalne po svakog muškarca koji joj se približio u emotivnom smislu. Danas ima 82. godina i živi u Beogradu.

Dijana Bećirović

Rođena je u selu kraj Tuzle koje je ostalo u šoku kada se slikala gola za Start 1981. godine. Šuškalo se da je fatalna Dijana bila u vezi s Al Paćinom, a za vreme rada na italijanskom RAI-ju intervjuisala je dvojicu Papa.

 

 

NJenoj lepoti nisu odoleli ni poznati,a ni nepoznati muškarci, pa su se zbog nje, navodno, potukli i članovi grupe Bijelo dugme, klavijaturista Vlado Pravdić i frontmen Goran Bregović, s kojim je bila u vezi neko vreme u doba njihove najveće slave.

Ana Sasso

Ana Sasso u mokroj majici u reklami za Pipi verovatno je scena koju znaju čak i oni koji su rođeni deset ili dvadeset godina kasnije. Rođena Bugojanka koja i danas živi u Splitu.

 

 

Okitila se i titulom Miss Jugoslavije 1982. godine te je ušla među sedam najlepših na svetu na izboru za Mis sveta. Ana danas izgleda atraktivno, a u vezi je s jednim splitskim lekarom.

Bernarda Marovt

Foto: Jutjub printskrin/Sắc Việt Nam Hương

 

 

Najlepša mis Jugoslavije dobro je unovčila svoju titulu, jer je na vrhuncu popularnosti dnevno od reklama zarađivala po 3000 dolara. U nekim anketama na prostoru bivše Jugoslavije Bernarda Marovt proglašena je za najlepšu mis Jugoslavije koja je ikad izabrana.

(Stil)

BONUS VIDEO.

OVI GLUMCI SU VRŠNJACI: Za neke nikad ne biste pogodili koliko imaju godina

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici – budimo “na ti”.

Nova dimenzija novosti, vaš “Nportal.rs”.