in

Dragana Mirković otpočela turneju u Tuzli i zlatnim slovima se upisala u istoriju humanosti (FOTO)

FOLK ZVEZDA Dragana Mirković otpočela je svoju turneju “Do poslednjeg daha” kojom obeležava četiri decenije karijere koncertom u Tuzli pred prepunom dvorqnom “Mejdan”, iako je prvoitno planirano da to bude iz beogradske Arene.

Foto: Goran Jovanović

Vidno ganuta regionalna muzička zvezda izašla je pred publiku i obratila im se sa tugom u glasu.

– Dobro veče i dobro došli na moj prvi koncert posle teškog perioda u mom životu. Bog je očigledno želeo da turneju počnem iz Tuzle, i ne znam zašto je tako ali kada vas vidim znam da sam tu gde treba da budem. Bilo je dosta plakanja, ali obećavam vam, nema više suza, vreme je za pesmu – rekla je folk zvezda koje je potom atmosferu dovela do usijanja svojim hitova napravivši još jedan nastup za nezaborav.

Foto: Goran Jovanović

Mnogo puta tokom svoje četiri decenije duge karijere Dragana Mirković pomerala je granice, ali je neposredno na početku svoje velike turneje Do poslednjeg daha uradila nešto što niko pre nje nije – postavila je nove standarde i kada je humanost u pitanju.

Regionalna muzička zvezda objavila je da će čitava turneja osim u znaku hitova koji su obeležili njenu karijeru biti i u znaku pomoći onima kojima je to najpotrebnije a prvi korak na ovom putu desio se na koncertu u Tuzli.

Neposredno pre nego što će izaći na scenu u prepunoj dvorani Mejdan Dragana je imala prilike da upozna porodicu iz Tuzle kojoj je već tokom dana uplaćena pomoć u iznosu od deset hiljada maraka.

Foto: Goran Jovanović

Asmir Mulabdić, samohrani otac devetoro dece bio je ganut gestom folk zvezde koja se odrekla zarade da bi pomogla drugima, dok su se mališani radovali da upoznaju omiljenu pevačicu.

– Sreća se uvećava deljenjem, i moja želja je da u godini u kojoj slavim jubilej svuda gde mogu učinim ljude srećnima. U svakom gradu ću odabrati one kojima je pomoć najpotrebnija, a porodica Mulabdić je samo prva od mnogih čija me je sudbina ganula i osetila sam potrebu da pomognem koliko mogu- rekla je vidno dirnuta Dragana.

 

BONUS VIDEO:

SVAKO TREBA DA BUDE SVOJ | Božićni “Novosti” intervju | Dragan Kojić Keba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije