in

Big Bend prve trube sveta zagrmeće prvog dana Dragačevskog sabora

Big Bend prve trube sveta zagrmeće prvog dana Dragačevskog sabora

VIŠESTRUKI pobednik Dragačevskog sabora trubača i vlasnik titule Prva truba sveta, Dejan Petrović sa svojim Big bendom, otvoriće 61. festival trube u Guči, koji će biti održan prvog vikenda u avgustu.

Foto N. Fifić

NJegov nastup rezervisan je za prvi dan festivala, 5. avgusta od 23 časa, i biće moćna uvertira za najveću trubačku žurku na svetu.

“Ambasador srpske trube”, kako takođe titulišu Dejana Petrovića, potiče iz muzičke porodice i dosledan je naslednik svog oca, najpoznatijeg srpskog trubača, Milovana Miće Petrovića. Prve nastupe imao je već sa 11 godina, a samo pet godina je bilo potrebno da se popne u sam vrh srpske trubačke scene. U 21. godini postaje najmlađi dobitnik “Majstorskog pisma”, najprestižnije nagrade koja se dodeljuje na Saboru trubača u Guči.

Pored ovog priznanja, višestruki je osvajač svih nagrada na ovoj manifestaciji.

Od 2006. Petrović sa Big bendom počinje novu etapu u stvaralaštvu, dodajući klavijature, perkusije, bubanj i ženski vokal, a već sledeće godine bendu se priključuju gitara i muški vokal. Tako formiran, Big bend karakteriše fuzija zvuka tradicionalnih instrumenata trubačkog orkestra i drugih, modernih elemenata, čineći ga autentičnim. Učestvovao je na svim većim muzičkim festivalima u zemlji, kao i inostranstvu, gde je predstavljao Srbiju, uvek sa velikim uspehom.

JEVĐIĆ I DANICA

PORED Dejana Petrovića i njegovog Big benda, prvog dana Sabora u Guči nastupiće i trubački orkestar Dejana Jevđića, kao i Danica Crnogorčević sa bendom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije