in

Zvornik -studentima prava praksa “kod kuće”

Zvornik -studentima prava praksa “kod kuće”

Goran Marković, dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i zvornički gradonačelnik potpisali su memorandum o razumevanju i saradnji.

Foto :V.Mitrić

U toj visokoobrazovnoj ustanovi studira pedesetak mladića i devojaka iz zvorničkog kraja. Namera je, kako je precizirano, “uspostavljanje i razvoj saradnje Pravnog fakulteta i grada, koja će se ogledati u sprovođenju aktivnosti obrazovnog, stručnog i istraživačkog karaktera, kao i u pružanju podrške i davanju doprinosa razvoju Zvornika”.

Ključni deo saradnje odnosi se na pružanje mogućnosti studentima da prođu studentsku praksu u Gradskoj upravi i javnim preduzećima.

– Protokol podrazumeva da studenti iz Zvornika koji studiraju na Pravnom fakultetu tokom studija mogu da obavljaju praktičnu nastavu u jedinici lokalne samouprave svoga grada, Zvornika, kao i javnih ustanova u našem gradu i time će pored nekog svog teorijskog znanja koje stiču, ostvariti i praktično znanje i sutra biti kvalitetnija radna snaga na tržištu rada – rekao je gradonačelnik Bojan Ivanović.

Zvornik je, kako je rekao dekan Marković, “vrlo važna jedinica lokalne samouprave za razvoj ovog dela Republike Srpske i uopšte ostanak mladih ljudi ovde, stoga je potpisivanje ovog sporazuma vrlo značajno.”

– Želimo  i da na ovaj način da pružimo ruku saradnje Gradskoj upravi i da kao Pravni fakultet pomognemo u onoj meri u kojoj grad Zvornik oceni da je to potrebno, davanjem pravnih saveta, pravne ekspertize i saradnjom u svim onim segmentima koji su od zajedničkog interesa -istakao je Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije