in

Verujemo da će svojim prisustvom podržati proslavu Dana Republike Srpske

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik komentarisao je informaciju koju su objavili sarajevski mediji da će, uoči Dana Republike Srpske, 8. januara američki avioni nadletali vazdušni prostor Bosne i Hercegovine.

Milorad Dodik, Foto Tanjug

– Iako nisam zvanično informisan da će američki avioni F16 8. januara nadletati Republiku Srpsku i BiH, zvanično sam informisan da za to nemaju saglasnost Predsedništva BiH. A kad su već tu, verujemo da će svojim prisustvom podržati proslavu Dana Republike Srpske – napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.


Podsetimo, tri američka aviona, od kojih su dva borbena F-16, nadletaće teritoriju Bosne i Hercegovine 8. januara, uoči Dana Republike Srpske, preneo je sarajevski portal Kliks.ba.

Za sada nisu poznati razlozi nadletanja, niti ruta kretanja aviona, međutim sarajevski portal piše da će preleti biti obavljeni najverovatnije u znak partnerstva BiH i SAD.

Svečana akademija povodom 9. januara – Dana RS biće održana u banjalučkoj sportskoj dvorani “Borik”, nakon čega će biti upriličen svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije