in

Veliki uspeh mladih Zvorničana u LJubljani

Veliki uspeh mladih Zvorničana u LJubljani

GRADONAČELNIK Zvornika, Bojan Jovanović, čestitajući na uspehu učenicima Srednje tehničke škole “Petar Kočić” na osvojenim medaljama na Sajmu turizma u Ljubljani, zahvalio im je na sjajnom predstavljanju grada na Drini, po čemu su se svrstali u red najboljih ambasadora.

Foto_V.Mitrić

Ovdašnji đaci su osvojili srebrno i bronzano priznanje, predstavljajuću projekte “Šljiva, ponos našeg kraja” i “Trpeza naših predaka – sa ajvarom sve je ukusnije”. Učenici su spremali pod budnim okom i savetima profesora Andrijane Slavkić i Miljana Vlačića.

Čelnik Zvornika kazao je da se ponosi uspesima sugrađana, a posebno mladih kao što su ovi, koji su trijumfovali u jakoj konkurenciji, pokazujući i znanje i kreativnost, što su, kako se vidi, primetili i oni daleko od Drine.

Biljana Pisić, direktorka SŠC “Petar Kočić” kaže da je ovo deo višegodišnje saradnje Sežane i Zvornika, podsećajući da je pre 16 godina oko 300 učenika i 50 profesora bilo u poseti Sloveniji, kada su počele promocije učeničkog stvaralaštva.

Jedina ekipa iz RS i BiH

OVDAŠNjI đaci, sa svojim profesorima, boravili su nedavno u Sloveniji, kao gosti Srednje škole “Srečko Kosovel” u Sežani kao jedina ekipa iz RS i BiH. Predstavili su svoja znanja i umeća i na sajmu “Alpe Adrija” sa još 27 škola iz Italije, Hrvatske i Slovenije.

– Zahvaljujući entuzijazmu i volji škole, ta saradnja traje do današnjih dana – kaže Pisićeva. – Preko partnera iz Sežane imali smo priliku da budemo i deo njihovog projekta sa školom u Portugaliji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije