in

Već 32. godine je 9. januar kost u grlu svim srpskim neprijateljima

PREDSEDNIK Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da je Dan Republike Srpske simbol srpske slobode i junaštva, a da je njegovo obeležavanje 9. januara već 32 godine kost u grlu svim srpskim neprijateljima.

Foto: EPA/Koča Sulejmanović

– Svi časni Srbi su ponosni na Republiku Srpsku koja je nastala u odbrambeno- otadžbinskom ratu. U temelje Srpske ugrađeno je više od 20.000 uglavnom mladih života. SRS je ponosna na sve borce koji su se borili za srpske nacionalne interese u bivšoj Bosni i Hercegovini, posebno na dobrovoljce SRS koji su se časno borili, a neki i život dali za ovu srpsku državu – rekao je Šešelj u pisanoj izjavi.

On je podsetio da mu je Asocijacija Stvaraoci Republike Srpske dodelila 24. oktobra 2015. godine “Oktobarsku spomenicu 1991” za “veliki doprinos u stvaranju Republike Srpske”.

– SRS uvek je bila i biće na strani Republike Srpske i neprekidno ćemo činiti sve protiv utapanja ove srpske države u unitarnu Bosnu i Hercegovinu. Oštro se protivimo i nasrtajima na Republiku Srpsku koji, nažalost, dolaze i od nekih prozapadnih političara u Srbiji i kojima kao i građaninu Šmitu smeta obeležavanje Dana Republike Srpske 9. januara kada i mnoge srpske familije slave krsnu slavu Svetog arhiđakona Stefana – kazao je Šešelj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije