in

U SARAJEVU SE SPREMA ATENTAT NA DODIKA? Iz SNSD izneli saznanja o mogućem napadu na predsednika Srpske

U SARAJEVU SE SPREMA ATENTAT NA DODIKA? Iz SNSD izneli saznanja o mogućem napadu na predsednika Srpske

POSTOJE određene informacije iz kruga Ambasade SAD da se predsedniku Srpske Miloradu Dodiku sprema antenat. Zato su posekli stabla kod Suda BiH, tačno za snajperski pogled. Obaveštajci sigurno rade na proveri tih informacija.

Foto SRNA

Izjavila je ovo Sanja Vulić, potpredsednik SNSD i šef Kluba ove partije u Parlamentu BiH. Ona tvrdi da se u Sarajevu priprema “novi Nikola Gardović”, dodavši da je “pitanje ko će biti od nas novi on”.

Predsednik Vlade RS Radovan Višković poručio je da je većina zvaničnika Srpske ugrožena, a najpre Dodik, ali da o tome računa vodi MUP RS.

– Pojedini ljudi su izgubili razum, svašta se piše na pojednim portalima, počevši od napada na šefa Kluba poslanika SNSD u Parlamentu BiH Sanju Vulić. Ne bi me iznenadilo da neko posegne za oružjem i ugrozi život zvaničnika RS – kaže Višković.

Ministar unutrašnjih poslova RS, Siniša Karan, izjavio je da MUP RS u operativnom i fizičkom smislu u kontinuitetu, duži vremenski period, preduzima niz mera i radnji na zaštiti Dodika, čime garantuje njegovu bezbednost. Karan je istakao da je zaštita ličnosti predsednika Republike specifična i u skladu sa tim se na dnevnom nivou preduzimaju sve mere u smislu procene njegove ugroženosti i zaštite.

– Kad govorimo o pretnjama, mislim na naša operativna saznanja i razmenu informacija sa drugim policijskim agencijama, ali i sve one pretnje predsedniku Republike na društvenim mrežama, putem elektronske pošte i drugog – naglasio je on i ističe i da se svakoj informaciji pristupa ozbiljno.

Informacije o pripremi atentata na Dodika ne smeju biti zanemarivane, već ozviljno proverene, budući da već duži vremenski period postoje javne pretnje Dodiku i pozivi na njegovu likvidaciju, izjavio je dekan Fakulteta za bezbednost i zaštitu Nezavisnog univerziteta u Banjaluci Slobodan Župljanin. Pojasnio je da se u praksi dešava da se prema nekoj osobi izrekne neodređeni broj pretnji od kojih se nijedna ne ostvari, a onda posle nekog vremena ona bude i ostvarena.

– Lično mislim da zaista postoje ozbiljne pretnje Dodiku, jer postoje brojni faktori u BiH i izvan, kojima Milorad Dodik, ovakav kakav jeste i sa politikom koju vodi, načinom zaštite RS, srpskog naroda, imovine Srpske i njenih institucija nije poželjan – zaključio je Župljanin.

SAD negiraju

AMBASADA SAD u BiH komentarisala je navode koje je iznela Vulićeva: – Ovi navodi su apsurdni, potpuno neutemeljeni i neodgovorni – naveli su iz Ambasade SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije